Cluj-Napoca: Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și NTT DATA lansează un program de master

Programul de Masterat SADE (Sisteme de Asistare a Decizilor Economice), lansat, din acest an universitar, de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), din cadrul Universității Babeș-Bolyai, și NTT DATA România, are ca obiectiv pregătirea studenților în domeniul Business Intelligence (BI) și a celor conexe.

Programul de masterat le oferă studenților familiarizarea cu cele mai noi și avansate aspecte ale cunoașterii în domeniul IT, cu precădere în BI, în permanentă expansiune în era Big Data. Logica înlănțuirii disciplinelor este concepută pentru a dezvolta absolvenților competențe generale IT, referitoare la Modelarea proceselor de afaceri, Medii de programare avansate, Managementul proiectelor informatice, Managementul cunoștințelor, Sisteme distribuite, Ingineria sistemelor informatice și Metode computaționale inteligente.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Absolvenții vor putea identifica și dezvolta oportunități în domeniul BI și vor dobândi abilități utile în aplicarea de soluții analitice pentru rezolvarea unor probleme de afaceri și crearea de valoare durabilă. Competențele ce vizează aspecte specifice ERP, analytics și sisteme expert vor îmbunătăți comunicarea cu partenerii din companii (manageri, analiști, programatori), în raport cu obiectivele și task-urile specifice fiecăruia. Astfel, vor putea identifica rolurile și responsabilitățile într-o echipă, tehnicile de relaționare și eficientizare a procesului de asistare a deciziilor economice. Aspectele de formare continuă și valorificare eficientă a resurselor și tehnicilor de învățare sunt o altă categorie de abilități de nelipsit în domeniul IT.

DESPRE FSEGA

Cu o experiență de mai bine de nouă decenii în domeniul studiilor universitare economice din spațiul românesc, oferă programe de studii complete la nivel licență, masterat și doctorat, în limbile română, germană, maghiară, engleză și franceză. FSEGA este cea mai mare facultate din România, cu peste 7500 de studenți înmatriculați în anul universitar 2017-2018, și cea mai bună instituție de învățământ superior din România în cercetarea economică, conform Tilburg University’s Economics Schools Research Ranking 2017.

Articolul anterior

Managementul performanței, ca factor de motivare a angajaților

Articolul următor

Bayer: Divizia Pharmaceuticals are un nou manager pentru România şi Moldova

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share