Peste 400 de studenți au participat la cursuri și laboratoare Nokia, în 2016

În ultimii 25 de ani, peste 5.000 de studenți au învățat în laboratoarele Nokia deschise în cadrul colaborării pe care compania îl are cu mediul academic, în România.

Nokia are colaborări cu opt instituții academice, printre care Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din București, Academia Tehnică Militară din București și Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București.

Compania a investit peste un milion de euro în programele de dezvoltare a educației tehnice, prin colaborare directă cu mediul academic și transfer de know-how și investiții în hardware și software. Studenții care participă la cursuri în laboratoarele Nokia sunt pregătiți de peste 50 de ingineri ai companiei.

Anual, Nokia recrutează între 150 și 200 de studenți pentru poziții de internship, în departamente precum Mobile Networks, Global Services, IP Optics & Network, Applications & Analytics. În prima jumătate a anului în curs, Nokia a deschis peste 70 de poziții de testare și dezvoltare software pentru studenți în Nokia Campus. “Prin investiţiile pe care le-am făcut în educație și prin colaborare directă cu mediul academic, am participat la formarea primelor generații de profesioniști în industrie și continuăm să le dăm acces celor mai buni studenți și profesorilor la cele mai noi echipamente și tehnologii, pentru a le oferi astfel oportunitatea de a ține pasul cu cerințele industriei de telecomunicații. În cei 25 de ani de colaborare cu universitățile, Nokia a investit în hardware și software peste un milon de euro. Ne dorim să ne consolidăm parteneriatele și să creștem numărul de colaborări cu instituțiile academice din principalele centre universitare”, declară Raoul Ros, Country Senior Officer și General Manager, Nokia România.

Nokia a deschis recent cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din industria de telecomunicații din România, în noul Nokia Campus din Timișoara, și a anunțat investiții de 73 de milioane de euro.  Compania are 1.600 de angajați în România, în sediile din Timișoara și București.

Articolul anterior

Tinerii programatori români au rupt gura târgului la CoderDojo Coolest Projects Showcase, în Irlanda

Articolul următor

TotalSoft: Dania Șelaru preia rolul de EAS Executive Director

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share