Cluj-Napoca: NTT DATA susține patru programe universitare, la Universitatea Babeș-Bolyai

NTT DATA România susţine patru linii de studiu, un program de licență în limba germană, două programe de masterat și un program postuniversitar, în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Prima linie de studiu, înființată în 2014, în parteneriat cu Facultatea de Matematică-Informatică, este programul de licență în Informatică cu predare în limba germană. Cele două programe de masterat, în colaborare cu Facultatea de Matematică-Informatică și FSEGA, sunt “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, în limba germană, și “Sisteme de Asistare a Deciziilor Economice”. Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică este dedicat persoanelor care doresc o reconversie profesională.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Licența Deutschsprachiger Studiengang der Informatik

Scopul acestui program, de la Facultatea de Matematică și Informatică, este acela de a le oferi studenților capacitatea de a înțelege și manipula conceptele și metodele de bază ale structurilor matematice fundamentale. Ariile de focus sunt programarea fundamentală, dezvoltarea și întreținerea sistemelor software, transmiterea și valorificarea cunoștințelor și a metodelor studiate.

Masterat Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare

Ideea în jurul căreia a fost structurat planul de învățământ este aceea de a oferi absolvenților cunoștințele necesare pentru dezvoltarea și gestionarea sistemelor informatice avansate, de la cunoștințe referitoare la modelarea lor, până la dezvoltarea și gestionarea lor. Planul de învățământ include atât discipline tehnice, precum Metodologii Agile de Dezvoltare, Proiectarea Sistemelor Software, cât și discipline ce tratează securitatea acestora, și asigură și o pregătire comprehensivă a studenților în Managementul Fluxului de Operații, al Instrumentelor de Modelare sau al Ciclurilor de Viață ale Sistemelor Software.

Masterat Sisteme de Asistare a Deciziilor Economice

Logica înlănțuirii disciplinelor este concepută pentru a le dezvolta absolvenților competențe generale în IT, referitoare la Modelarea proceselor de afaceri, Medii de programare avansate, Managementul proiectelor informatice, Managementul cunoştinţelor, Sisteme distribuite, Ingineria sistemelor informatice și Metode computaționale inteligente.

Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică

Programul a fost acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale în 2016 și se adresează absolvenţilor de studii universitare care îşi doresc o reprofilare în domeniul IT & Software. Cursurile sunt susţinute de cadre didactice din universitate şi specialişti de la NTT DATA.

Pentru sesiunea din iulie, licenţa “Deutschsprachiger Studiengang der Informatik” a înregistrat 128 de candidați, pentru 75 de locuri disponibile. Au fost ocupate 60 de locuri, iar restul sunt deschise pentru sesiunea de toamnă. La Master “Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, au fost admiși 16 studenţi, iar pentru sesiunea din septembrie au rămas disponibile 14 locuri. Pentru Master “Sisteme de Asistare a Deciziilor Economice”, din cadrul FSEGA, au fost ocupate 23 locuri din 50. Cele rămase sunt disponibile pentru sesiunea de toamnă. În cadrul Programului Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică au fost admiși 28 de studenţi, iar pentru septembrie mai sunt disponibile 47 de locuri. Sesiunea de toamnă a înscrierilor începe în 10 septembrie, pentru toate cele patru linii de studiu.

DESPRE NTT DATA ROMÂNIA

Cu peste 110.000 angajați la nivel global, NTT DATA generează peste 12 miliarde de euro anual și acoperă toată gama de servicii software și R&D. 1.600 specialiști, cu peste 18 ani experiență în consultanță și dezvoltare de sisteme, formează echipa NTT DATA România. Portofoliul companiei include Business Process Management, dar și o gamă variată de soluții: dezvoltări custom, AEM, AMS, Embedded, IOT, 3D sensing, robotics și AI.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share