Cluj-Napoca: O aplicație realizată de psihologii din UBB, în Top 50 al aplicațiilor dedicate stilului de viață

PsyPills, aplicația academică pentru telefoanele mobile elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din Universitatea Babeș-Boylai (UBB), a fost inclusă între primele 50 de aplicaţii din România, în clasamentul aplicațiilor dedicate stilului de viață (Mobile App Ranking).

În clasamentul recent  al aplicațiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills (Psychological Pills – Pastille Psihologice – marcă protejată ORDA) se află pe locul 34 în topul vânzărilor în țară de sisteme de tip App dedicate stilului de viață. PsyPills este disponibilă în limbile română și engleză, și vizează autocontrolul și reglarea emoțională, prin “pastile psihologice” ce diagnostichează și reduc iraționalitatea și dezvoltă raționalitatea, cu scopul final de a reduce emoțiile negative nesănătoase și de a crește starea de bine/calitatea vieții, prin emoții sănătoase.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

PsyPills poate fi utilizată în servicii clinice, terapie autoadministrată (cu monitorizare terapeutică), psihoeducație, dar și în cercetare. Aplicația a fost gândită la un preț minimal (0,99 dolari), pentru  a fi accesibilă și persoanelor dezavantajate socio-economic. În plus, aplicația elaborată de specialiștii UBB dispune și de o variantă (parțială) demo gratuită (MoodWheel), iar autorii își vor da acordul pentru utilizarea gratuită a PsyPills în scopuri educaționale sau de cercetare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share