Cluj-Napoca: Primăria, în “război” cu unul dintre cei mai mari producători de medicamente din țară

MISIUNE. Dragoş Damian va coordona strategia de business regională şi dezvoltarea operaţiunilor grupului în Rusia, dar şi activitatea site-ul de producție al subsidiarei Biosintez din regiune.

Primăria Cluj-Napoca este în conflict cu unul dintre cei mai mari producători de medicamente din ţară. La mijloc este un proiect imobiliar de patru milioane de euro.

Experţii administraţiei locale spun că s-a acţionat legal, însă Primăria este acuzată de Terapia SA că încalcă “flagrant” dreptul la proprietate. Producătorul de medicamente a cerut revocarea unor hotărâri ce priveşte un teren pe care vrea să dezvolte un proiect imobiliar.

Compania a depus o plângere prin care solicita revocarea şi anularea parţială a trei Hotărâri de Consiliu Local, prin care se prevede “instituirea servituţilor de utilitate publică” asupra unui teren aflat în proprietatea firmei, informează Mediafax. Este vorba despre un teren de circa 6.000 mp, din zona industrială a Clujului, pe care Terapia spune că are interdicţie de a construi, deşi are în plan un proiect de patru milioane de euro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Societatea noastră doreşte să îşi valorifice dreptul de proprietate asupra terenului, prin dezvoltarea unui proiect imobiliar necesar desfăşurării activităţii specifice, respectiv extinderea clădirii Farmacologie Clinică pentru realizarea studiilor de bioechivalenţă, activitate ce va asigura peste 50 de locuri de muncă, reabilitate termică, refaţadizare şi schimbare destinaţie clădire din cămin de nefamilişti în clădire pentru activitatea de logistică, amenajare spaţiu pentru parcare şi construire împrejmuire pe latura de vest”, transmite compania condusă de Dragoș Damian (foto).

Potrivit plângerii, executarea acestor obiective este paralizată de interdicţia de a construi, ca efect al instituirii servituţilor de utilizate publică, ceea ce “încalcă grav dretul de proprietate recunoscut şi ocrotit de Constituţia României”. Avocaţii companiei spun că se vor adresa instanţei și vor solicita daune.

Direcţia Generală de Urbanism din Primăria Cluj-Napoca a cerut consilierilor locali să respingă ca nefondată plângerea depusă de Terapia şi susţine că lucrările din zonă sunt necesare. De altfel, municipalitatea are în plan modernizarea infrastructurii rutiere în zona industrială a Clujului, având în vedere că aici se dezvoltă proiecte imobiliare rezidenţiale şi de afaceri, dar şi pentru că zona se leagă direct de centura Apahida-Vâlcele.

Specialiştii municipalităţii susţin că terenul a fost “rezervat” de Primărie tocmai pentru lucrări de lărgire a străzilor din zonă, artere importante din oraş, iar măsura este legală. Urbaniştii mai spun că în Regulamentul Local de Urbanism se regăsesc mecanisme de compensare şi că municipalitatea şi proprietarul terenului pot ajunge la un consens care să fie atât în interesul public, cât şi al proprietarului.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share