Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) va găzdui, mâine, cel mai mare seminar destinat activității companiilor japoneze din România. Seminarul este organizat de UBB, Facultatea de Business, Japan Business Association în România și Japan External Trade Organization (JETRO) Bucharest Office, cu sprijinul Ambasadei Japoniei în Romania.

Seminarul va fi deschis de Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România, după care vor avea loc prezentări ale companiilor japoneze ce activează în România. “Unul dintre obiectivele Facultății de Business este acela de a crea o punte între mediul de afaceri din România și cel internațional. Prin acest eveniment, dorim și să contribuim la crearea de legături între antreprenorii români și companiile străine care activează pe piața locală. Suntem siguri că Japonia și companiile japoneze pot juca un rol mult mai important în economia României. În acest sens, am creat, la UBB, un Centru Cultural Japonez și primul birou al unei universități din Japonia în România. În perioada următoare, Universitatea Babeș-Bolyai va deschide un oficiu în Japonia și va deveni astfel prima universitate din România cu reprezentanță pe continentul asiatic. Nu trebuie să uităm că orașul nostru găzduiește trei companii mari, cu capital japonez: NTT Data, Fujikura și Ursus, a căror implicare în comunitate este exemplară”, declară conf. dr. Ioan Alin Nistor (foto), decanul Facultăţii de Business din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

“Japan External Trade Organization (JETRO) este o organizaţie guvernamentală japoneză, care contribuie cu succes la sprijinirea și promovarea comerţului și investiţiilor între România şi Japonia. Conform datelor JETRO, în România există peste 160 de companii japoneze (cu peste zece la sută capital japonez)”, afirmă Keisuke Mizuno, directorul general al Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior – JETRO Bucharest Office. 

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Admiterea la universitate: facultățile de Medicină sunt căutate în continuare, cele de Farmacie rămân cu bănci goale

Pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol…

UMF Iași: Prima universitate de Medicină și Farmacie din România, în topul mondial

La indicatorul vizibilitate academică la nivel internațional, Universitatea de Medicină și Farmacie…

Fondatorul unei școli private din Cluj: Sunt tot mai mulți “specialiști” în creșterea copiilor și tot mai puțini părinți

Dan Baciu, co-fondatorul Transylvania College, se declară dezamăgit de modul în care…

UMF Iaşi: 8,91, ultima medie de admitere la buget, la Medicină Generală

2.150 de candidaţi au participat la examenul de admitere din acest an,…