Cluj-Napoca: UBB – prima universitate din România în clasamentul global al universităţilor

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) ocupă prima poziție din România, în clasamentul global al universităţilor (CWUR World University Rankings), dat publicităţii, ieri, de Center for World University Rankings (CWUR).

Conform clasamentului general, UBB se situează pe poziţia 802 între cele 18.000 de universităţi din lume, analizate şi ierarhizate de CWUR pe baza indicatorilor referitori la calitatea procesului educaţional, inserţia absolvenţilor pe piaţa forţei de muncă, rezultatele activităţii de cercetare, calitatea, numărul şi impactul publicaţiilor ştiinţifice.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Centrul pentru ierarhizarea globală a universităților (CWUR) este o importantă organizație consultativă în domeniul educației universitare, ale cărei clasamente sunt recunoscute pentru gradul ridicat de obiectivitate, transparență și consistență. “Faptul că suntem din nou prima universitate din ţară, inclusă în clasament, dar, mai mult decât atât, faptul că suntem între primele 1.000 de universităţi din lume, dintr-un total de 18.000 de instituţii academice evaluate, dovedeşte încă o dată nivelul ridicat al calităţii actelor de educaţie şi de cercetare de la UBB. Avem din nou confirmarea gradului ridicat de încredere şi performanţă de care se bucură universitatea noastră, care a reuşit din nou să surclaseze universităţi cu bugete considerabil mai mari decât al nostru”, afirmă prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice.

UBB şi-a îmbunătăţit constant poziţia din 2015, când a apărut pentru prima dată pe locul 987 la nivel internaţional şi pe poziția secundă la nivel naţional. Această performanţă confirmă rezultatele obţinute recent de UBB în prestigiosul clasament internațional al universităților – Times Higher Education-Emerging Economies –, dedicat economiilor emergente (prima din România şi pe poziția 162 din 378 de universități incluse), şi în topul Times Higher Education–New Europe (prima în țară și pe locul 17 din 53 de universități incluse în clasament).

Articolul anterior

Cel mai mare angajator privat din România a făcut afaceri de 10 miliarde de lei, anul trecut

Articolul următor

E.ON angajează 300 de vorbitori de germană şi IT-işti, în Sibiu şi Iaşi

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share