Cluj-Napoca: Zboruri noi, către Londra, Malta, Stockholm și Larnaca

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a inaugurat, duminică, două noi rute externe, către destinații solicitate de public.

Blue Air a inaugurat cursa operată către Londra Luton, cu patru frecvențe pe săptămână, în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică, iar Wizz Air a lansat cursa către Malta, cu două frecvențe pe săptămână, în zilele de miercuri și duminică. Lista zborurilor operate de pe aeroportul clujean se extinde odată cu introducerea de către Wizz Air, din 27 martie, a unei noi curse aeriene către Stockholm, cu două frecvențe pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Acestor destinații li se va adăuga, din 28 martie, o altă rută, spre Larnaca, cu trei frecvențe pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă.

“Lansarea acestor patru noi curse externe, în interval de doar trei zile, va contribui esențial la atingerea, în acest an, a pragului de trei milioane de pasageri care folosesc Aeroportul <Avram Iancu>. Interesul companiilor aeriene de a-și consolida prezența și de a extinde lista curselor operate de la Cluj-Napoca se explică și prin infrastructura pe care am reușit să o creăm aici, ca urmare a unui amplu program de investiții, derulat pentru modernizarea și extinderea Porții Aeriene a Transilvaniei”, declară președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Anul trecut, aeroportul din Cluj-Napoca a înregistrat cel mai mare trafic de pasageri din existența sa: 1.880.319 pasageri. Din 26 martie, Aeroportul Internațional “Avram Iancu” a trecut la programul de operare a zborurilor aferent sezonului de vară, aplicabil până în 28 octombrie. Noul program aduce o creștere a frecvențelor de operare pentru anumite destinații și o extindere a rețelei de rute, astfel încât se va înregistra o creștere medie cu 72 de zboruri pe săptămână. În 2017, vor exista 47 de zboruri regulate spre 21 de țări din Europa și Orientul Mijlociu. Programul complet al zborurilor poate fi consultat aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share