Code for All aduce la București specialiști de la Mozilla și GitHub, pentru cel mai important eveniment de civic tech din lume

Heroes of Tech, primul Summit global pe teme de tehnologie pusă în slujba societății din lume, este găzduit de organizația non-guvernamentală Code for Romania, a doua cea mai mare organizație de civic technology din lume și membră a Code for All, o rețea care cuprinde 20 de țări de pe cinci continente.

Evenimentul, care se va desfășura între 8 și 11 octombrie, a dedicat câte o zi principalelor preocupări ale organizațiilor și companiilor de tehnologie civică de pe glob, și va încerca să găsească soluții de creștere a comunității de inovatori civici de pe tot globul, prin grupuri de lucru, paneluri și workshop-uri.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Alături de voluntari Code for All din toată lumea, vor fi prezenți invitați precum Tatiana Proskuryakova, Country Manager World Bank pentru România și Ungaria, Bianca Escalante, Senior Manager GitHub, Kasia Odrozek, Project Manager Mozilla, William Tyner, fellow National Geographic, Jennifer Pahlka, fondator Code for America, nominalizată de revista Wired drept unul dintre cei 25 de oameni care au revoluționat lumea în ultimul sfert de secol.

Programul evenimentului:

Ziua 1 – “Forța tehnologiilor puse în slujba cetățenilor”

Dedicată workshop-urilor și grupurilor de lucru, această zi va aborda teme precum utilizarea eficientă a datelor sau crearea unor programe deschise, special gândite pentru aplicații destinate uzului public. Cu exemple precum aplicația pentru monitorizarea alegerilor electorale din România sau cercetarea olandezilor de la Fundația pentru Cod Public din Amsterdam, ziua va aduce în prim-plan modul în care datele pot fi “traduse” în informație relevantă pentru cetățeni.

Ziua 2 – “Cum creștem impactul tehnologiilor civice”

O zi dinamică, în care sunt organizate panel-uri și sesiuni de lucru pe diferite domenii, în care se construiesc aplicații sau alte soluții tehnologice de colaborare: combaterea dezinformării, în general, și a fenomenului fake news, în particular, explicarea legii pentru cetățeni, sprijinirea valorilor democratice, reducerea efectelor devastatoare ale dezastrelor naturale, protecția mediului.

Ziua 3 – “Civic Tech în context global”

Ziua a treia este rezervată relației cu autoritățile, indiferent dacă vorbim de Uniunea Europeană, parteneriatele naționale sau locale. De la modul de conectare și identificare a problemelor care necesită soluții pentru cetățeni, până la integrarea aplicațiilor în sistemele și procesele publice de lucru, sesiunile din această zi oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care tehnologia și sistemele publice ar putea lucra împreună.

Ziua 4 – “Cum dezvoltăm tehnologiile civice într-un mod sustenabil”

Conferința se încheie cu o zi marcată de sesiuni de lucru practice, cu teme care țin de dezvoltarea comunităților de voluntari civic tech: de la strategii de atragere de fonduri și planificare de resurse, până la egalitatea de gen, comunicarea și promovarea inovației în acest domeniu.

Mai multe detalii despre eveniment, agendă și organizare sunt disponibile pe website-ul evenimentului sau pe pagina de Facebook.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share