“colectiv”, marele câștigător al Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv

Filmul “colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este marele câștigător al Festivalului Internaţional de Filme Documentare DocAviv, singurul festival internaţional de film documentar din Israel și unul dintre cele mai bine cotate din lume, desfășurat între 3 și 12 septembrie.

“Nu sunt surprins de ecoul internațional al filmului, pentru că problemele sistemului medical, inclusiv lipsa echipamentelor și a capacității, dar și temele legate de corupție și de interese politice, sunt subiecte de interes în multe țări, nu doar în România. Vorbesc inclusiv de crizele generate de pandemia COVID-19. Începând cu realitățile din România, <colectiv> reușește să spună o poveste cu o validitate universală, Iar povestea spusă bine are un impact remarcabil”, a scris Dan Romașcanu, critic de film, pe blogul personal.

Filmul “colectiv” oferă în premieră o privire în culisele momentelor-cheie ce au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv, în octombrie 2015. “colectiv” a fost selectat în Festivalul Internațional de Film de la Veneția și a câștigat numeroase premii la festivalurile internaționale de film de la Zurich, La Roche-sur-Yon, Luxemburg și One World.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share