Congoleza Maliza Kiasuwa, născută în România, printre artiștii africani promovați de galeria virtuală Gravitart

Artista congolezo-română Maliza Kisuwa este unul dintre artiștii africani care au găsit în galeria virtuală spaniolă Gravitart o fereastră către lume, alături de kenyanul Shabu Mwangi sau sudanezul Eltayeb Dawelbait.

Înfiinţată acum doi ani, Gravitart reuneşte operele a 35 de artişti – din Egipt, R. D. Congo, dar și Sudan, Kenya sau Nigeria – şi le oferă vizibilitate în faţa lumii, deşi mulţi dintre ei au expus deja lucrări în numeroase ţări. Născută în România, Maliza Kisuwa se evidenţiază prin complexitate şi folosirea unor materiale naturale, precum lâna sau rafia (o fibră obţinută din palmierul tropical), pentru a expune “călătoria sa identitară” prin artă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cu un parcurs al vieţii foarte bogat – s-a născut la Bucureşti, a crescut la Bruxelles şi a lucrat ca infirmieră la un ONG pe toate continentele -, Maliza a vrut să reunească toate “aceste comori” şi să-şi definească opera ca “o reuniune a ideilor şi diferitelor culturi”. Vulcanul Nyiragongo, situat în jungla congoleză Virunga, sau Marele Rift siro-african – şanţul tectonic de 6.000 km lungime, care se întinde din Siria până în Mozambic – sunt protagonistele câtorva lucrări ale artistei, formate din cascade din lână, pe care vizitatorul le poate palpa şi chiar traversa.

Articolul anterior

Decathlon lansează marca proprie, "Fabricat în România", în toate magazinele din ţară

Articolul următor

Guvernul caută stagiari pentru Preşedinţia Consiliului UE. Salariul: 1.670 de euro/lunar

Articole din aceeași categorie
Total
8
Share