Continental donează echipamente și mobilier Liceului Tehnic Regele Ferdinand I din Timișoara

Compania Continental a donat echipamente de 15.000 de euro și mobilier școlar Liceului Tehnologic Regele Ferdinand I din Timișoara, pentru dezvoltarea învățământului profesional dual.

Continental este inițiator și participant la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la nivel național și la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Echipamentele donate de fabrica de anvelope din Timișoara vor dota noul laborator de mecanică hidraulică și electropneumatică și vor fi folosite pentru pregătirea elevilor din ciclul profesional.

“Proiectul Școala Duală Banat este important pentru Continental Anvelope Timișoara. Arată angajamentul nostru de a susține proiecte școlare și de a educa elevii pentru o carieră mai bună. Este continuarea unui parteneriat de zece ani, pe care îl avem cu Liceul Regele Ferdinand I, prin care 67 de elevi au făcut deja practică în fabrica noastră și au avut parte de experiențe tangibile cu ajutorul colegilor noștri experimentați. În acest an, vom continua cu încă 19 elevi în practică și cu donarea de echipamente importante pentru educația lor”, spune Matthieu Turlure, directorul fabricii de anvelope din Timișoara.

Odată cu începerea noului an școlar 2022-2023, sediul automotive al Continental din Timișoara a donat peste 100 de piese de mobilier – birouri, dulapuri și mese. “În Timișoara, împreună cu reprezentanții unităților de învățământ din sistemul preuniversitar, am dezvoltat parteneriate strategice și programe moderne, prin care comunitățile în care ne desfășurăm activitatea au de câștigat. Pe lângă noile programe în facultăți, croite nevoilor industriei, care au generat sute de locuri de muncă, implicarea în dezvoltarea unei mobilități sustenabile și în inițierea și derularea cu succes a Școlii Profesionale Duale, suntem alături și de elevii din învățământul preuniversitar și încercăm să optimizăm spațiul în care își desfășoară orele, prin sponsorizarea cu echipamente pentru laboratoarele școlilor, donarea de mobilier și alte campanii ce au ca scop dezvoltarea profesională a tinerilor. Solidaritatea este una dintre valorile de bază ale Continental, iar sprijinirea și implicarea în educație reprezintă fundația pe care ne construim viitorul”, arată Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

În acest an școlar, circa 200 de elevi își desfășoară cursurile în sistemul profesional al Liceului Tehnologic Regele Ferdinand I. “Colaborarea cu Continental ne ajută să continuăm să construim un proiect durabil, respectabil și cu impact mare în comunitate: Școala Duală Banat. Acești elevi-meseriași își pun amprenta asupra companiilor în care lucrează, aduc valoare prin entuziasmul și dorința lor de a crea ceva de calitate și prin abilitățile dobândite de la mentorii care îi au în grijă trei ani și de la care învață concret care sunt nevoile pieței muncii”, declară Luminița Filip, directorul unității de învățământ.

Continental se implică activ de zece ani în dezvoltarea sistemului de învățământ dual, după model german, în Timișoara, dar și la nivel național. A sprijinit Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și susține învățământul profesional dual și în Sibiu, prin colaborarea cu Liceul Independența și Colegiul Energetic.

Sute de elevi au urmat stagii de pregătire și au fost angajați la Continental. Investițiile în această formă de învățământ sunt de sute de mii de euro în dotarea de laboratoare, susținerea transportului, a meselor și a burselor elevilor și promovarea școlii duale.

Între 1999 și 2021, Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2021, avea peste 17,500 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share