Continental Technical Competition: 50 de studenți au dezvoltat, în patru luni, mașini capabile să se conducă singure

20 de echipe, de la nouă universități din țară, au luat parte, săptămâna trecută, la Sibiu, la cea de-a zecea ediție a Continental Technical Competition.

Studenții au avut misiunea de a crea, în patru luni, un robot sau vehicul autonom, capabil să umărească un traseu și să recunoască semne de circulație. Competiția, organizată anual de Continental Sibiu, a avut loc la Biblioteca Universității Lucian Blaga. Participanții – studenți de la universitați din Sibiu, Târgu Mureș, Brașov, Craiova, București, Alba Iulia, Galați și Cluj Napoca – au fost provocați de forma de fagure a pistei de concurs și de amplasare, și s-au folosit în voie de spațiile generoase ale bibliotecii.

Câștigătorii Continental Technical Competition vin de la Universitatea Sapientia Târgu Mureș: echipele Heptacube (cu un timp record de parcurgere a zece intersecții corecte, în doar cinci secunde – locul I), Sapiracers (locul al II-lea) și Mananaog (locul al III-lea). Continental a oferit premii în bani echipelor de pe podium: 1.500, 1.000, respectiv 500 de euro. Au fost acordate și trei mențiuni echipelor Embiro, de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Todstar și ArdMotion, ambele de la Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș. “Conducerea autonomă este unul dintre trendurile industriei auto, iar vehiculele dezvoltate de fiecare echipă au demonstrat că tinerii pasionați dezvoltă soluții inovative. Ei și-au pus la bătaie cunoștințele, spiritul de echipă și încrederea în forțele proprii. Iar dezvoltarea sectorului automotive vine de la ideile inovative pe care noi le creăm”, declară Dr. Liviu Bălan, directorul centrului de inginerie din cadrul Continental Sibiu.

DESPRE CONTINENTAL

Compania cu profil tehnologic, fondată în 1871, a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 227.000 de angajați, în 56 de țări. Între 1999 și 2016, grupul german a investit circa 1,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental – Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech – sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016. și își va mări echipa cu aproximativ 1.700 de noi membri, în acest an, în România.

Continental  Sibiu a investit peste 320 de milioane de euro, din 2004 până în prezent, și are 3.500 de angajați. La Sibiu sunt fabricate anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație ce limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share