Banner

Hornbach lansează “Școala de carte și meserii”

Unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții şi grădinărit demarează, sub sloganul “Creştem profesioniști”, proiectul “Școala de carte și meserii”, ce oferă tinerilor accesul la învățământ profesional în sistem dual, pentru calificarea de comerciant-vânzător.

“Școala de carte şi meserii” oferă învățământ profesional în sistem dual, pentru calificarea de comerciant-vânzător. Proiectul este inițiat alături de Camera de Comerț Româno-Germană și implementat cu alți doi parteneri din domeniul comerțului și cu cinci licee din București, Buftea, Brașov, Sibiu și Timișoara. Programul de formare profesională este realizat după metodă germană, o îmbinare echilibrată între teorie și practică. Elevii se pot înscrie, pentru formare profesională, la liceele partenere (Colegiul Tehnic “Mircea cel Bătrân” București, Liceul Economic “Barbu A. Știrbey” Buftea, Colegiul Economic “G. Barițiu” Sibiu, Colegiul Național Economic “Andrei Bârseanu” Brașov și  Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu” Timișoara), din luna iunie.

“Unul dintre aspectele de interes pentru noi este contribuirea la dezvoltarea forţei de muncă prin oportunităţi de dezvoltare atractive în cadrul companiei. Hornbach a susţinut învăţământul profesional în sistem dual în România prin implementarea unui proiect pilot, pentru calificarea viitorilor angajaţi în meseria de tehnician în comerţ, între 2009 și 2012. Ulterior, am manifestat deschidere la dezvoltările constructive în domeniul educaţiei, pentru implementarea învăţământului profesional dual, şi am urmărit cu interes modificările legislative venite în sprijinirea acestuia”, declară Mugurel-Horia Rusu, director general al Hornbach România.

Programul “Școala de carte şi meserii” durează trei ani. Elevii care vor opta pentru această formă de învățământ, din septembrie, vor beneficia de o bursă de 400 de lei în timpul lunilor de școală, decontarea transportului și asigurarea mesei de prânz în timpul stagiilor de practică, diplomă de calificare în meseria comerciant-vânzător, dobândirea de experiență profesională de pe băncile școlii și oportunitatea de angajare, la finalizarea școlii, în cadrul Hornbach România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share