Continental va concedia 20.000 de oameni, în următorul deceniu, și va închide fabrici în Germania, SUA, Italia şi Malaezia

Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope a anunţat că până la 20.000 de locuri de muncă din întreaga lume ar putea fi afectate, în următorii zece ani, în urma implementării planului de restructurare, transmit AP, Bloomberg şi Reuters.

În urma revizuirii strategiei, Continental va închide două fabrici în Germania şi unităţi din Italia şi Malaezia. Alte două fabrici din SUA (Henderson, în Carolina de Nord, şi Newport News, în Virginia) ar putea fi închise. Continental nu a precizat câte locuri de muncă vor fi desfiinţate, dar estimează că, pe plan global, 20.000 din cele peste 244.000 de locuri de muncă “vor fi afectate de schimbări”.

Schimbările ar putea duce și la posibila vânzare a unor părţi din afacere şi la transferarea locurilor de muncă către alte unităţi sau în domeniul mobilităţii electrice. “Costurile implementării planului de restructurare sunt evaluate la 1,1 miliarde de euro, în următorul deceniu. Majoritatea măsurilor vor fi adoptate în perioada 2019-2022”, a anunţat Comitetul de supervizare al Continental AG.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În ultimele luni, vânzările Continental au fost afectate de scăderea producţiei auto în China şi Europa. Continental, o companie cu o cifră de afaceri anuală de 44 de miliarde de euro şi 244.000 de angajaţi în 60 de ţări, are două divizii principale: divizia auto, care produce şasiuri şi elemente de siguranţă, precum şi interioare, în timp ce divizia de anvelope regrupează marca de anvelope cu acelaşi nume şi ContiTech, un producător de benzi rulante pentru vehicule off-road.

Între 1999 și 2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener în două joint-venture, în Iași și Slatina, şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, dintre care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share