În weekeend, Continental a primit peste 3.000 de vizitatori în centrul de inginerie și în fabrica de componente electronice din Timișoara.

Tehnologii de ultimă generație le-au fost prezentate celor care au trecut pragul companiei: instrumente de bord, echipamente de acces în vehicul, sisteme ce presupun un “dialog” la distanță între vehicule, tehnologii de siguranță activă și pasivă a pasagerilor și pietonilor. Produsele la care lucrează angajații Continental din Timișoara sunt integrate într-o gamă largă de vehicule, de la mașini sport până la camioane sau tractoare moderne, ce lucrează câmpurile cu o precizie de câțiva centimentri. Vizitatorii au testat și au observat și cum funcționează multe dintre tehnologii integrate în mașinile de teste ale companiei.

Cum “se văd” tehnologii noi dezvoltate de Continental cu ochelari de realitate virtuală, cum funcționează tehnologia Adaptive Cruise Control, dezvoltată la Timișoara, cum funcționează cele 1.000 de tipuri de senzor NOx făcute de Continental și ce rol are High Voltage Box – echipament responsabil de încărcarea bateriei, conversia tensiunii la orice nivel, dezvoltat pentru mașinile electrice – toate au fost verificate la ContiShowOff.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“O mobilitate curată este ce ne dorim cu toții. Continental se implică în această direcție și propune noi tehnologii pentru conceptul de smart city și pentru dezvoltatea vehiculelor pe distanțe lungi. Experți și specialiști din Timișoara lucrează la aceste trenduri și transformă industria automotive de mâine în ceva mai sigur, mai curat, mai eficient. Toate tehnologiile prezentate sunt dezvoltate în direcția celor trei mari megatrenduri ale industriei auto: conducerea autonomă, conectivitate și electrificare”, declară Christian von Albrischsfeld, Head of Country Continental România.

Tema din acest an a ContiShowOff a fost “Creative people drive the future!”. Pe acest subiect, vizitatorii au luat parte și la prezentările ținute de Dan Perjovschi, artist plastic – “Fă ce poți cu ce ai!”, “De la cenzură și libertate, din dictatură în democrație”; Ciprian Man, antreprenor – “Creativity in technology”, și Andrei Munteanu, co-fondator Cowork Timișoara – “De la birouri clasice la spații de co-working”, și de specialiștii Continental, Gabriel Garban, Marius Badea și Dan Rotar, care au vorbit despre cum va arăta și ce va putea face mașina viitorului.

Industria 4.0 pusă în practică în fabrica de componente electronice a stârnit curiozitatea vizitatorilor. Ei au putut vedea la lucru coboții, care lucrează alături de angajații din aria de producție și sprijină activitatea din fabrică, sistemul inteligent de depozitate a materialelor și alte echipamente ce au un rol important în reducerea consumului de energie și în eficientizarea procesului de fabricație a unei game largi de produse făcute în Timișoara, pentru clienți din întreaga lume. Copiii s-au bucurat de ateliere de experimente științifice, făcute împreună cu specialiști Continental, au construit mașini din materiale reciclabile, circuite electronice și s-au distrat conducând mașini de karting.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Ministrul Sănătăţii: Medicii care “îşi permit” să ţină pacientul în sala de aşteptare, fără cod roşu, vor fi amendați

Sorina Pintea a anunțat că va continua să facă vizite inopinate în…

Datele angajaţilor UniCredit, puse în vânzare, după ce o platformă de recrutare din România a fost atacată de hackeri

După un atac al hackerilor, ce au vizat o platformă de recrutare…

L. Orban, despre medicii care lucrează și la stat, şi la privat: Dacă nu s-ar da otova banii la stat, n-ar avea timp să-şi formeze şi clinică privată

Premierul Ludovic Orban  spune că se gândeşte la un sistem prin care…

Ministrul Sănătăţii: “80 la sută dintre manageri nu au ce căuta în sistem”

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, avertizează că va continua controalele inopinate în unităţile…