Coregraful şi dansatorul Gigi Căciuleanu, noul director artistic al Galei Tânărului Actor – HOP

Director artistic, coregraf, pedagog şi “animator” de Teatru Coregrafic, Gigi Căciuleanu s-a format sub influenţa marei doamne ale dansului contemporan, Miriam Răducanu, dar şi dansând alături de stele ale dansului contemporan, precum Murray Louis sau Pina Bausch.

Ediţia din 2019 a galei va avea ca temă “Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual”.

“DansActorul, chiar dacă a apărut ca protagonist al Teatrului-Coregrafic, nu este în mod necesar, şi în exclusivitate, actor al unei piese, folosind numai mişcarea. DansActorul poate fi, cu atât mai mult, un şi mai performant actor al oricărui tip de spectacol teatral. Toţi marii regizori utilizează mișcarea, tot mai des, în spectacolele lor: fie că fac apel la specialişti în coregrafie pentru <mişcarea scenică>, fie că o concep şi o realizează ei înşişi. Astfel, mişcarea, pe lângă faptul că devine pe zi ce trece un mijloc major şi de sine stătător de expresie artistică, nu poate decât să fie un partener cu rol egal al cuvântului rostit. Verbul-Acţiune nu exclude Verbul-Vorbă. Dimpotrivă”, se arată în argumentul pentru alegerea temei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Gala HOP se adresează tuturor actorilor care au absolvit facultatea, cu vârsta până la 33 de ani. Data şi locul preselecţiilor vor fi anunţate în curând.

Articolul anterior

Fostul șef al Signal Iduna va conduce Gothaer Asigurări Reasigurări

Articolul următor

My HR Lab: Opinia angajaților și a foștilor angajați despre companie, cel mai important aspect al brandului de angajator

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share