Crédit Agricole: noul CEO vine din Franța, via Albania ​

Subsidiara din România a grupului internațional Crédit Agricole anunță numirea francezului Luc Beiso în funcția de CEO.

Luc Beiso îl înlocuiește pe Pierre Martin, care se retrage din funcția de CEO, dar va continuă să fie vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Crédit Agricole Bank România. Luc Beiso a preluat responsabilitățile poziției de CEO în urma finalizării procesului de validare a BNR. “Dl. Beiso deține o experiență semnificativă în industria bancară și are o puternică orientare strategică, două componente care sunt extrem de valoroase pe o piață competitivă cum este România. Suntem convinși că avem în Luc un CEO puternic, care poate conduce banca spre noi direcții”, declară François Pinchon, președinte al Consiliului de Administrație al Crédit Agricole Bank România.

Luc Beiso, în vârstă de 53 de ani, are o experiență bogată în industria bancară și o carieră îndelungată în cadrul Grupului Crédit Agricole. Pe parcursul celor peste 28 de ani de prezență în sistemul bancar, a deținut diverse funcții de management, atât în Franța, cât și în subsidiarele internaționale ale Grupului Crédit Agricole. Înainte de fi numit CEO al Crédit Agricole Bank România, a deținut funcția de Chief Executive Officer al Crédit Agricole Albania Bank SHA. “Sunt onorat de decizia Consiliului de Administrație și de încrederea sa că împreună cu această echipă de profesioniști vom putea crea, prin dezvoltarea punctelor noastre tari, noi oportunități, și vom aduce un plus de valoare clienților, partenerilor, angajaților și acționarilor noștri”, precizează Luc Beiso.

Crédit Agricole Group este lider pe piața de retail din Franța și una dintre cele mai mari bănci din lume. Grupul francez este prezent în 50 de țări, are 51 de milioane de clienți, 1,2 milioane acționari, 6,9 milioane acționari cooperatiști și 150.000 de angajați. Credit Agricole Bank România se adresează consumatorilor individuali, întreprinderilor mici și mijlocii, dar și marilor corporații, prin intermediul unei rețele de 22 de sucursale, situate în principalele orașe din țară, și un Centru dedicat afacerilor întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), în București.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share