Dacian Cioloş, şeful noului grup liberal din Parlamentul European

Fost prim-ministru al României şi fost comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloş deține, de astăzi, cea mai înaltă poziție ocupată vreodată de un român în instituțiile europene.

Preşedintele PLUS a fost ales la conducerea grupului Renew Europe (Reînnoim Europa), grupul pro-european format în jurul preşedintelui francez, Emmanuel Macron, după alegerile europarlamentare din 26 mai. Dacian Cioloş a primit 65 de voturi din 106, de la noii colegi de grup.

Dacian Cioloş apreciază că alegerea sa reprezintă doar un pas în construcţia politică pe care a gândit-o. “Preşedinţia grupului Renew Europe este doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru. Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România, prin activitatea noastră la Bruxelles şi în cabinetele de europarlamentari, pe care le vom deschide în toată ţara”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Renew Europe, noul grup politic din Parlamentul European, reuneşte forţe de centru, liberale şi progresiste.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share