Artiști români pentru artiști ucraineni, în Sufrageria Regală de la MNAR

Radio România Cultural deschide campania Artiști români pentru artiști ucraineni, organizată de UNITER, în Sufrageria Regală de la MNAR, în Noaptea Muzeelor 2022, cu un spectacolul-lectură cu Șerban Pavlu și un recital al Trupei Firma, dedicate artiștilor din Ucraina.

Actorul Șerban Pavlu va citi, sâmbătă, de la ora 22, în Sufrageria Regală de la MNAR, monologul Sindromul supraviețuitorului, de Andrii Bondarenko, o piesă scurtă, scrisă de dramaturgul ucrainean la câteva zile după ce armata rusă a invadat Ucraina. Un monolog despre temerile, regretele și vinovățiile unui om în a cărui țară a început războiul. Spectacolul Radio România Cultural din Noaptea Muzeelor va continua cu un micro-recital tematic al trupei FiRMA.

Șerban Pavlu a absolvit în 1997 Academia de Teatru şi Film din Bucureşti și este unul dintre cei mai apreciați actori de azi. A jucat în peste 30 de filme și seriale și a primit Premiul Gopo pentru cel mai bun actor în 2013. Este actor al Teatrului Bulandra.

Autoarea albumului “Poezii alese”, volumul I, co-produs de Radio România, FiRMA este una dintre cele mai longevive trupe alternative autohtone. Daniel Rocca și Sorin Erhan reprezintă axul central al grupului, foarte omogen și original în genurile muzicale abordate.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share