Designerul român care a cucerit New York-ul

Alexandra Popescu-York a devenit singurul designer din lume care prezintă, timp de zece sezoane consecutiv, la Couture Fashion Week în New York. În plus, românca stabilită în New York a ținut două prezentări a două colecții diferite în aceeași săptămână, cu două producții diferite, și a fost prezentă și cu expoziții de pictură, în cadrul acestui eveniment prestigios.

Deşi mulţi designeri se limitează să creeze haine, pe care le vând online sau în magazine fizice, Alexandra Popescu-York se avântă să facă show-uri de modă. Ea nu creează rochii, ci concepte, nu haine de un sezon, ci trenduri. “Nu doar că am căpătat vizibilitate în fața publicului, a buyer-ilor și a presei, dar m-am autodepășit. Este visul fiecărui designer să poată să facă runway show-uri la un asemenea nivel. Sunt nemaipomenit de bucuroasă că am reușit să mă prezint la Săptămâna Modei în New York cu două colecții, în două zile consecutive – atât la Art Heart Fashion, cât și la Couture Fashion Week”, mărturisește Alexandra.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru ea, prezența la show-urile din New York a însemnat trecerea într-o nouă etapă în carieră. Cu peste 20 de prezentări de modă la nivel internațional, în ultimii cinci ani, este considerată un expert al show-urilor couture. Știe mersul fiecărui detaliu backstage, are propria echipă și modele care o urmează oriunde. Cu toate acestea, știe că mai are mult de învățat în domeniul modei și că mai are multe culmi de cucerit.

La ora actuală, românca este unul dintre cei mai apreciați designeri de la Couture Fashion Week, pentru că pune un mare preț pe originalitate. Fiecare prezentare pe care o ține vine cu un concept nou față de tot ce s-a gândit până acum, creat în urma unor experiențe proprii. Cel mai important lucru ca designer, crede ea, este ca produsul tău să fie original, fiindcă autenticitatea este tot mai rar întâlnită în lumea modei.

După ce a lucrat în mai multe firme din Europa și America, ca head designer, și a văzut că în domeniul modei se pune mai mult accent pe industrie decât pe artă, în urmă cu circa zece ani, a decis să pună bazele propriului business, Alexandra Art & Design, în încercarea de a schimba mentalitatea și mersul lucrurilor, într-o lume atât de dornică de profit imediat. “Industria modei vrea doar să vândă cantități imense, ca să aibă profituri mari. Și în marile companii sunt angajate persoane, în funcții de designer și creative director, care nu au nici o legătură cu moda, educație sau simț artistic. Iar eu vreau să le amintesc tuturor că autenticitatea există și că putem să ne alegem lucruri deosebite. Nu <fast fashion>, ci <high fashion>”. De asemenea, adaugă Alexandra Popescu-York, moda fără artă nu este modă – este doar industrie. “Multe companii fac, pe bandă rulantă, mii și milioane de uniforme, iar consumatorul de rând este încântat de prețurile mici pe care le au aceste lucruri, care nu îl evidențiază cu nimic de ceilalți consumatori ai acelui brand”.

Odată cu primele colecții de modă pe care le-a lansat, Alexandra a cucerit oameni de valoare în domeniul high fashion și a fost invitată să prezinte în cadrul Fashion Week, la New York. De aproape zece ani, își investește tot timpul și resursele pentru a crește atât ca designer, cât și ca artist. Multe persoane, din țări precum Canada, Australia sau Germania, călătoresc special la show-urile la care prezintă românca, doar pentru a-i putea urmări colecțiile.

Alexandra Popescu-York pictează de la vârsta de trei ani și a studiat desginul vestimentar și arta plastică la Universitatea de Arte din București. Este stabilită de peste zece ani în America. A fost inclusă în prezentarea Cei mai buni designeri al Couture Fashion Week, în septembrie 2016, iar picturile sale au apărut în expoziția de artă prilejuită de aniversarea a 70 de ani de existență a Națiunilor Unite în New York.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share