Dirijorul Ion Marin, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze

Ministerul Culturii din Franța l-a decorat pe dirijorul român Ion Marin cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler, una dintre cele mai importante distincții ministeriale ale Franței.

Titulatura de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres îi va fi acordată muzicianului român pentru “contribuția și angajamentul în serviciul culturii”, după cum menționează scrisoarea oficială transmisă de Ministrul Culturii din Franța, Roselyne Bachelot-Narquin.

Creat în 1957 și recunoscut ca parte a Ordinului Naţional al Meritului de Charles de Gaulle, în 1965, Ordinul Artelor şi Literelor recompensează cele mai importante personalităţi culturale ale lumii franceze, dar este acordat şi cetăţenilor de alte naţionalităţi, pentru contribuţii remarcabile în îmbogăţirea patrimoniului cultural francez și universal.

În cariera sa de aproape 40 de ani, Ion Marin s-a distins ca un promotor de seamă al culturii franceze, francofoniei și al valorilor europene universale. Din 1983, a dirijat în Franța peste 150 de concerte și spectacole de operă. Ion Marin este printre puținii dirijori din lume care au atins celebritatea la nivel mondial, atât în aria simfonică, cât și în cea a operei. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share