Docav.ro: Primul asistent juridic online pentru antreprenori

One Stop Shop-ul fondat de Alexandru Chiriţă, Cătălin Alexandru Vlad, Oana Molea și Alexandra Roşca, le dă o mână de ajutor antreprenorilor, încă de la înfiinţarea societăţii, şi le stă alături pentru ca business-ul lor să crească “deştept”.

Docav își propune să ajute mediul de afaceri românesc să se modernizeze şi să înlăture cât mai multe obstacole birocratice. “Antreprenorii caută să fie tot mai eficienţi, au început să folosească mult internetul, inclusiv pentru plăţile electronice, şi să solicite servicii juridice şi financiare într-un buget rezonabil. S-au săturat să facă drumuri la instituţiile publice pentru un formular sau să piardă timpul căutând pe forumuri care sunt paşii depunerii unei cereri. Ne-am dat seama că este momentul să dezvoltăm un serviciu online integrat, care să ofere servicii juridice la un click distanţă şi la un preţ competitiv”, spun reprezentanții Docav.

Platforma oferă un serviciu de generare de contracte şi alte documente juridice, salvare în cloud şi editare a acestora în timp real. Utilizatorii au acces la contracte, notificări, somaţii, hotărâri AGA, decizii ale asociatului unic sau acţiuni şi cereri în justiţie, pe baza unui abonament convenabil. Docav poate fi accesat oricând, de pe orice dispozitiv. Toate documentele sunt avizate de specialişti şi sunt acordate legislaţiei actuale.

Docav permite consultanţă online directă, la nivel naţional, cu avocaţi şi experţi din mai multe domenii. Consultanţa iniţială este gratuită şi rapidă, iar toţi colaboratorii sunt selectaţi pe baza calităţii serviciilor furnizate. Startup-ul a încheiat deja un parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), prin care antreprenorii vor rezolva rapid şi sigur toate problemele legate de Registrul Comerţului. Înfiinţare societate, dechidere/închidere punct de lucru, adăugare obiect de activitate, schimbare sediu social şi alte acţiuni necesare unei societăţi, vor fi soluţionate în mod direct prin cele 42 de filiale ale CCIR, aferente fiecărui judeţ.

DocReview este un serviciu care permite unui antreprenor aflat în faţa unui contract sau document de natură juridică să solicite părerea unui avocat, înainte se semnarea acestuia. Ghidurile pentru Instituţii Publice sunt actualizate permanent şi ajută la micşorarea timpului alocat rezolvării problemelor în relaţia cu instituţiile publice.

Crowdfunding prin Startarium.ro

Platforma Docav este deja funcțională. Totuși, produsul actual reprezintă doar 80 la sută din cel gândit inițial. Pentru transformarea Docav într-un produs complet, fondatorii săi au lansat o campanie de crowdfunding, pe Startarium.ro. Finanţarea va folosi pentru plata colaboratorilor (care vor lucra pentru culegerea formularelor instituţiilor publice, a modelelor de cereri adresate instanţelor de judecată, administraţiilor locale şi centrale, pentru redactarea Ghidurilor pentru Instituţiile Publice), pentru încheierea de parteneriate cu specialişti de încredere (avocaţi, experţi contabili, consultanţi financiari, consultanţi fiscali) și pentru atragerea antreprenorilor şi convertirea lor în clienţi.

Echipa Docav.ro

Este formată din Alexandru Chiriţă, de profesie avocat, cu o experienţă de șapte ani în avocatura de business şi drept penal, Cătălin Alexandru Vlad, IT-ist cu o experienţă de zece ani în UI şi UX, Oana Molea, avocat, cu o experienţă de șapte ani în achiziţii publice, și Alexandra Roşca, aflată la începutul unui nou drum în Digital Marketing, după zece ani de PR tradiţional în FMCG.

Ce oferă Docav

  • Sistem de completare în timp real a contractelor şi documentelor online, prin folosirea facilă de chestionare cu explicaţii pentru fiecare pas;
  • Sistem de reluare sau editare a textului, indiferent de pasul în care s-a oprit completarea;
  • Sistem de salvare în cloud a documentelor;
  • Sistem de download al documentelor în format Word sau Pdf;
  • Sistem de interacţiune directă cu un consultant din domeniul dorit;
  • Sistem de solicitare de documente pentru situaţii specifice;
  • Sistemul DocReview care permite utilizatorilor să urce propriul document în sistem pentru a fi revizuit de un specialist;
  • Sistem de plată online pentru abonament şi alte servicii specifice.
Articolul anterior

Cluj-Napoca: UBB scoate la concurs peste 8.500 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master

Articolul următor

România ar trebui să "angajeze" 10.000 de roboți ca să fie competitivă în Europa Centrală și de Est

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share