Școala Americană Internațională din București: Elevi din 60 de țări încep noul an școlar

În anul școlar 2017-2018, deschis în 22 august, Școala Americană Internațională din București (AISB) are înscriși 950 de elevi – un număr record -, mai mult cu 100 față de anul trecut. Copiii provin din 60 de țări, iar cei mai mulți sunt din România (30 la sută), SUA (13 la sută), Turcia (șase la sută), Israel (cinci la sută) și Marea Britanie (patru la sută).

Potrivit conducerii școlii, misiunea AISB este aceea de a servi comunitatea internațională din București cu un program de studii ce le permite elevilor să se înscrie la universități de prestigiu din întreaga lume, în special la cele din Europa, America de Nord sau Australia. Rata de admitere la universitățile din srăinătate se menține la peste 90 la sută, în fiecare an.

Programul de studiu se bazează pe Programul de Bacalaureat International, iar activitatea AISB este acreditată de instituții precum New England Association of Schools and Colleges, Council of International Schools și International Baccalaureate Organization. “Al 55-lea an de existență a Școlii Americane Internaționale ne găsește pregătiți să le oferim elevilor noștri cel mai înalt nivel de educație. Corpul profesoral în care sunt reprezentate peste 19 naționalități, elevi și părinți din 60 de țări, precum și programa recunoscută la nivel international, reprezintă punctele forte ale instituției noastre de învățământ. Toate acestea reprezintă și atuurile pentru care părinții detașați în interes de serviciu la București aleg ca AISB să se ocupe de educația copiilor lor, fie ei preșcolari sau liceeni”, spune Dr. Robert Brindley, directorul Școlii Americane Internaționale din București.

AISB propune programe de studii pentru copii de vârstă foarte mică, de la doi ani, în centrul de educație timpurie destinat preșcolarilor, până la elevi de liceu. Fiecare clasă de studiu are cel mult 20 de elevi, iar taxele pentru un an școlar pornesc de la 6.940 de euro (învățământ preșcolar) și ajung la 20.250 de euro (ultimii doi ani de liceu). Anual, școala oferă 2-3 burse pentru copiii români care intră în clasele a VIII-a și a IX-a. În anul școlar 2017-2018, trei eleve de la trei școli din București sunt beneficiarele a două burse de studiu pentru clasa a IX-a, respectiv una pentru clasa a VIII-a. Bursele acoperă toate cheltuielile de studii. “Cererea pentru înscrierile în acest an școlar a fost cu 20 la sută mai mare ca în anul precedent. Am acceptat mulți elevi din Turcia, China și Marea Britanie, elevi cu rezultate foarte bune la școlile la care au învățat înainte de a veni în România. A fost mare și cererea din partea românilor, însă regulile școlii nu ne permit acceptarea a mai mult de 30 la sută de elevi dintr-o singură naționalitate”, spune Cătălina Gărdescu, director de admitere al AISB.

Înființată în 1962, de către Ambasada SUA, și rezidentă în campusul construit în 2001, pe o suprafață de zece hectare, AISB este cea mai veche și mai extinsă școală internațională din București,

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share