Bosch este la un pas să-și mute în România toată producția de mașini de spălat

Foto: Bosch

Cu toate că au primit oferte și din Cluj, Brașov și Făgăraș, germanii de la Bosch sunt la un pas să bată palma cu administrația din Simeria, pentru o investiție care ar crea între 2.000 și 2.500 de locuri de muncă.

Documentele care vor marca debutul construcției fabricii în care Bosch își va reloca întreaga producție de mașini de spălat vor fi semnate în aceste zile, potrivit Replica-InfoHD. La Simeria ar urma să fie ridicate trei hale industriale, într-o zonă apropiată de depoul feroviar. Bosch va construi o linie de cale ferată proprie, de 200-500 de metri lungime, care să lege fabrica de depou. După ce investiția va ajunge la maturitate, din fabrica de la Simeria vor fi livrate zilnic circa 80 de vagoane de mașini de spălat.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi numără peste 4.800 de angajaţi, în patru entităţi. În 2016, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 332 milioane de euro pe piaţa din România. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată tot în Blaj, şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO), în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. O filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul tot în Capitală.

Bosch vrea să angajeze încă 20.000 de oameni, în 2017

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share