Elevii din Timișoara învață meserie la Dräxlmaier

Compania Dräxlmaier Timişoara și Colegiul Tehnic “Regele Ferdinand I” au inaugurat, la sfârșitul lunii octombrie, deschiderea sezonului de practică, în cadrul unui atelier amenajat pentru elevi în cadrul fabricii. Anul școlar 2016-2017 aduce în atelierul Dräxlmaier trei clase de elevi care vor învăța meserie într-un spațiu nou, utilizând echipamente și materiale aduse din Germania.

Inițiativa unei școli profesionale în Timişoara a fost demarată de Dräxlmaier în septembrie 2012, cu un grup de elevi care au urmat cursurile practice într-un atelier organizat în cadrul școlii. Din anul școlar 2016-2017, cei 22 de elevi din clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a  vor face practică în cadrul unui atelier amenajat în cadrul fabricii Dräxlmaier Timişoara. De pregătirea tinerilor se va ocupa un trainer profesionist, angajat al fabricii. Tinerii vor putea să facă practică la patru discipline: electromecanică, pneumatică, hidraulică şi operaţii CNC. “Punem accent deosebit pe pregătirea practică, ne implicăm în organizarea curriculei, selectarea elevilor și asigurarea atelierelor de lucru, pentru cei trei ani de studiu. Cei mai buni elevi au şansa să-şi continue cariera alături de noi. O parte dintre absolvenţii anilor trecuţi fac deja parte din echipa noastră”, declară Dan Popovici, director general, Dräxlmaier Timişoara.

Colaborarea dintre Dräxlmaier Timişoara și Colegiul Tehnic “Regele Ferdinand I” a început în 2012, prin amenajarea unei săli de clasă pentru elevi și prin oferirea unei sponsorizări pentru dotarea cu echipamente de practică și manuale. “Suntem onorați de colaborarea cu Dräxlmaier, care s-a implicat activ în dezvoltarea și dotarea spațiilor de practică pentru elevii noștri. Lucrăm împreună, din 2012, la conştientizarea necesităţii existenţei şi dezvoltării școlilor profesionale. Tinerii instruiţi în acest sistem au şansa să învețe o meserie într-un spațiu care simulează perfect atmosfera dintr-o fabrică, astfel că la absolvire sunt cât se poate de bine pregătiţi să înceapă lucrul”, afirmă Gheorghe Bloancă, directorul Colegiului “Regele Ferdinand I”.

După modelul de succes al școlilor profesionale, Dräxlmaier Group a construit colaborări cu licee din toate oraşele în care își mai desfășoară activitatea: Braşov, Hunedoara, Satu Mare şi Piteşti. Peste 200 de elevi sunt susţinuţi de companie.

DESPRE DRÄXLMAIER GROUP

Este un furnizor de componente auto cu sediul central în Germania, cu peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări și circa 55.000 de angajați în întreaga lume. Dräxlmaier Group este lider în domeniul tehnologic, pentru segmentul premium de automobile. Inventatorul cablajului specific fiecărui client, compania a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, ca și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, Dräxlmaier Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit. În 2015, Dräxlmaier Group a realizat o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de euro. Printre clienții săi se numără Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Tesla și Volkswagen.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share