Concernul Continental și-a propus ca, până în 2040, să atingă neutralitatea CO2 în propriile procese de producție.
Ca un prim pas, compania vrea ca până la sfârșitul anului viitor să folosească, în toate unitățile sale de producție, din toată lumea, curent electric produs exclusiv din surse regenerabile.
Președintele Consiliului de Administrație al Continental, Dr. Elmar Degenhart (foto), crede că industria auto poate atinge dezideratul de neutralitate privind emisiile de CO2, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, până în 2050. Compania își va optimiza procesele de producție, pentru a atinge neutralitatea integrală cu privire la emisiile de CO2, până în 2040.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Din punct de vedere al volumului, Continental va reduce cu o cincime consumul de energie, în următorii zece ani, promite Elmar Degenhart. Compania și-a propus ca, până la sfârșitul anului 2020, să folosească 100 la sută curent electric produs din surse regenerabile, în toate unitățile sale de producție, în întreaga lume. Alte elemente ale strategiei pentru mediu se referă la eficiența de utilizare a resurselor, reducerea deșeurilor și folosirea durabilă a apei, în regiunile în care accesul la apă potabilă este dificil.
“Industria auto trebuie să devină neutră CO2 până cel târziu în anul 2050. Acest lucru este posibil dacă factorii economici și politici colaborează. Apelul nostru către politic este, așadar: stabiliți ținte de eficiență ecologică, care să fie fezabile economic și ecologic. Industria noastră poate păstra o mobilitatea curată, mai ales dacă este susținută mai viguros. Industria auto germană este absolut sustenabilă. Cine face experimente cu viitorul industriei auto, se joacă cu focul și poate avea cele mai puternice consecințe pentru economia germană, atât în sens pozitiv, cât și negativ”, avertizează președintele Consiliului de Administrație al Continental.
Între 1999 și 2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener în două joint-venture, în Iași și Slatina, şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, dintre care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.