Fetele de aur

Foto: FedCup by BNP Paribas

Echipa de Fed Cup a României și-a egalat, ieri, cea mai bună performanță din istorie, semifinala din 1973, după ce a învins Cehia, deținătoarea trofeului, chiar pe terenul acesteia.

România a câștigat cu 3-2, după un meci de dublu fabulos – după aproape trei ore de joc, Irina Begu și Monica Niculescu au învins cele mai bune jucătoare de dublu ale lumii, Barbora Krejčiková și Kateřina Siniaková, duble câștigătoare de Mare Șlem în 2018. Celelalte puncte ale echipei României au fost aduse de Simona Halep, care le-a învins pe Siniaková și Karolína Plíšková, în vreme ce Mihaela Buzărnescu a pierdut ambele partide.

Lotul echipei României de Fed Cup pentru întâlnirea de la Ostrava, condus de Florin Segărceanu, a fost format din Simona Halep (nr. 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (29 WTA), Irina Begu (75 WTA), Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (106 WTA).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Până ieri, Cehia câştigase ambele meciuri jucate cu România în Fed Cup – în 1980, în Berlinul de Vest, cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 2016, la Cluj-Napoca, 3-2, în primul tur al Grupei Mondiale. România va juca în penultimul act pe 20-21 aprilie, cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share