Firma care și-a bătut joc de stadionul din Sibiu va construi Terminalul noului aeroport din Brașov

Foto: FC Hermannstadt

După o competiție “acerbă”, la care s-au înscris patru agenți economici, licitația pentru proiectarea şi construirea Terminalului de pasageri al Aeroportului Internaţional Braşov a fost adjudecată de Construcții SA Sibiu, a anunțat conducerea Consiliului Județean Brașov.

Construcții SA execută în prezent și contractul pentru proiectarea și construirea celor nouă obiecte din Aeroport. În 18 decembrie 2018, Consiliul Județean Brașov a demarat procedura de achiziție publică prin licitație deschisă, pentru realizarea obiectivului “Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare și Execuție Lucrări de Construcții și Instalații Obiectul Terminal de Pasageri”. Patru operatori economici au ofertat proiectarea și execuția Terminalului, a cărui valoare totală estimată a fost de 184.671.650 lei (inclusiv TVA): Porr Construct București, Asocierea Bog’Art – SC UTI Grup – UTI Facility Management, Construcții SA Sibiu și Kesz Construcții Cluj.

“În urma analizei documentațiilor depuse, toate firmele au dovedit o experiență deosebită în domeniu. Întreaga procedură de licitație a fost monitorizată și verificată permanent, pe fiecare etapă în parte, de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (atât de structura regională, cât și de cea centrală)”, informează CJ Brașov.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Toți ofertanții au obținut punctaj maxim din punct de vedere tehnic. Astfel, câștigătorul a fost desemnat în urma analizei ofertei financiare. Conform procedurilor de achiziție publică, ofertanții au termen de contestație de zece zile, până în 23 mai. Valoarea propunerii financiare ofertate de Construcții SA a fost de 145.275.491,42 lei (inclusiv TVA), din care proiectul tehnic înseamnă 4.912.697,77 lei, iar execuția Terminalului totalizează 140.362.793,65 lei. Termenul pentru realizarea documentației de proiectare este de trei luni, iar durata de execuție a lucrării este de nouă luni.

“Proiectarea are ca scop realizarea unui terminal care să confere unicitate și reprezentativitate Brașovului, prin elementele arhitecturale și închiderile fațadelor construcției, ținând cont de avizele obținute de la instituțiile cu responsabilități în domeniu”, precizează CJ Brașov.

Planurile Terminalului de pasageri relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp (subsol, parter, etaj), la care se adaugă 510 mp, care reprezintă terase construite deschise și acoperite, în afara perimetrului construit. Teminalul va fi dotat cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport și bagaje (ascensoare, scări rulante, benzi transportoare) și cu echipamente moderne de securitate.

Construcții SA este compania care a câștigat licitația pentru modernizarea unei părți din Stadionul Municipal din Sibiu. După ce constructorul nu a respectat mai multe termene, Primăria din Sibiu a decis să rezilieze contractul cu firma din același oraș.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share