La începutul lunii iunie, Boiler Coffee Shop, un business mic din domeniul specialty coffee, a deschis o nouă locație, în zona Piața Muncii: Boiler Milk & Coffee.
Un coffee shop de 18 mp, ce se vrea a fi un laborator de preparat și servit cafea de specialitate, la cele mai înalte standarde ca calitate, dar și un mod de experimentare senzorială adresat comunității unui cartier bucureștean. Conceptul a fost dezvoltat și implementat în mare parte pe durata pandemiei, într-un climat nesigur și plin de riscuri, iar investiția s-a ridicat la 35.000 de euro.
“Ideea extinderii ne-a venit după deschiderea primei cafenele, în Piața Romană, acum aproape patru ani, bazată pe relația directă și specială între barista și iubitorul de cafea. Am observat că românii încep să înțeleagă și să aprecieze specificul unei cafele de specialitate și aleg coffee shop-uri unde pot găsi un barista cu experiență, produse de calitate și proceduri care urmăresc păstrarea calității și a gustului cafelei. Lansarea Boiler Milk & Coffee a fost pasul următor, pariul că un astfel de loc poate crește și supraviețui și într-un cartier bucureștean, continuând să educăm oamenii în spiritul curiozității și descoperirii universului cafelei de specialitate”, spune Paul Ungureanu, fondatorul Boiler Coffee Shop.
Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești
Boiler Milk & Coffee servește cafea to-go și cafea de preparat acasă. Comunitatea crește, locuitorii cartierului devin oaspeții coffee-shop-ului și pun în mișcare un business care își propune să rămână în picioare într-o perioadă dificilă și să replice acest model în alte cartiere.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Oamenii
Fondatorul Boiler Coffee Shop este barista de mai bine de 15 ani, campion național la latte art, fondatorul primei școli de cafea din București, trainer și consultant în deschiderea a numeroase coffee shop-uri. În 2016, a deschis Boiler Coffee Shop la Piața Romană, într-un spațiu de 25 mp, la vremea respectivă convins că un astfel de loc dedicat 100 la sută calității trebuie să fie cât mai aproape de centrul orașului. Pe drum s-a alăturat Radu Solo, barista, consultant în domeniul specialty coffee și coffee explorer în orașele lumii, pasionat de gust și de dezvoltarea celor mai provocatoare produse pe bază de cafea de specialitate. Echipa a fost completată de Răzvan Gabriel Popa, business angel și responsabil de strategie financiară, în momentul în care a devenit clar că următorul pas este extinderea business-ului spre cartiere.
Conceptul
Cafea de specialitate, prăjită în loturi mici în toată Europa, preparată la cel mai înalt standard de calitate, de un barista pasionat. Plus o relație directă cu cel care gustă sau cumpără cafeaua, stârnirea curiozității și a atașamentului pentru gust și experiment. “Până la urmă, e vorba de pasiune de la cel care prăjește, la cel care prepară, la cel care gustă. Un întreg circuit”, explică antreprenorii.
Locul
18 mp, cu un design gândit de o echipă coordonată de arhitectul Alexandru Dabija. “Curat, minimalist și cu concept care pune în prin plan dualitatea, legătura dintre două elemente – alb și auriu, cald și rece, lapte și cafea, barista și oaspete. Două jumătăți ale unui întreg”.
Cartierul
De ce la Piața Muncii și nu în centru, pentru un produs de calitate superioară care are în spate un proces atât de elaborat de dezvoltare și preparare? În primul rând, pentru că oamenii care beau cafea bună locuiesc peste tot, nu doar în centru, spun fondatorii Boiler Coffee Shop. În al doilea rând, fiindcă aceste cartiere au nevoie de “combustibilul” lor ca să crească și să se dezvolte, la fel ca în multe alte orașe europene. “Cafea = comunitate și invers, și este minunat să contribui la creșterea business-urilor mici de lângă tine, să fii parte din ele, să fii <vecin> cu ele”.
Pariul pentru mai departe
Pentru următorul an, Boiler Coffee Shop are planuri de extindere offline, prin deschiderea a încă trei specialty coffee shop-uri, cu suprafețe între 18 și 25 mp. De asemenea, își propune să dezvolte o aplicație care să permită clienților să comande online, cu opțiunile de delivery pentru cafea boabe și cafea preparată cold brew sau order & pick up.