Fondatorii Hope and Homes for Children și directorul regional, decorați de președintele României

Foto: Radu Bricioc / Nine O`Clock

În 17 mai, Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare a fondatorilor Fundației Hope and Homes for Children, Mark Cook și Caroline Cook, și a directorului regional pentru Europa Centrală și de Sud al Fundației, Ștefan Dărăbuș.

Cei trei au primit Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în semn de “deosebită apreciere pentru activitatea remarcabilă şi constantă desfăşurată în sprijinul reformei sistemului de protecţie a copilului din România, pentru munca susţinută în asigurarea finanţării programelor dedicate acestui scop”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Hope and Homes for Children a fost înființată în 1994, în Marea Britanie, de Mark și Caroline Cook, pentru a reconstrui orfelinatele distruse în urma războiului din Bosnia. Impresionați de imaginile cu copiii din orfelinatele din România, din anii ’90, Mark și Caroline au decis să-și ofere sprijinul pentru rezolvarea acestei probleme. Activitatea Hope and Homes for Children a început în România în 1998, când în orfelinate erau peste 100.000 de copii. Astăzi, în aceste instituții de tip vechi mai sunt doar 6.500 de copii. Misiunea Hope and Homes for Children este să închidă toate orfelinatele din România până în 2026.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share