Foodpanda lansează un nou serviciu: le livrează corporatiștilor din București cafeaua preferată la birou

De luna aceasta, clienții celei mai mari platforme de food ordering din România au acces la un nou serviciu: livrare de cafea, de la peste 40 de cafenele partenere.

Pentru început, serviciul este disponibil doar în București, dar va fi implementat și în orașe precum Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara. Potrivit reprezentanților foodpanda, serviciul de livrare de cafea reprezintă o nouă linie de business, complementară serviciului de livrare de mâncare. Acesta este deja disponibil în mai multe țări din Grupul Delivery Hero.

Prin noul serviciu, foodpanda se adresează preponderent clienților care lucrează în birouri, iar programul nu le permite să ajungă să-și achiziționeze cafeaua din locația preferată. Ei au posibilitatea să-și comande cafeaua, urmând același proces de comandă pe platformă ca în cazul preparatelor culinare. Suma minimă pentru o comandă diferă în funcție de cafeneaua aleasă, însă nu va depăși 24,99 lei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Clienții foodpanda pot comanda cafea de la peste 40 de cafenele din București, de la branduri precum Tucano, The Coffee Shop sau Handsome Monk, dar și de la cafenele independente, deținute de antreprenori locali, precum UrBarn sau Teto. Odată cu lansarea serviciului de livrare de cafea, foodpanda desfășoară campania 1+1 gratis, disponibilă până în 19 septembrie, pentru comenzile de la cafenelele participante în campanie.

foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România. Colaborează cu peste 1.500 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Pitești, Târgu Mureș și Baia Mare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share