foodpanda: Românii au donat peste 125.000 de porții de mâncare pentru combaterea foametei în lume

La cinci luni de la integrarea funcționalității ShareTheMeal în platforma de comenzi și livrări rapide foodpanda România, a fost donată valoarea a peste 125.000 de porții de mâncare către zonele vulnerabile ale lumii unde fenomenul foametei este răspândit.

Utilizatorii au făcut circa 30.000 de donații pentru inițiativa ShareTheMeal, prin foodpanda. Fiecare donație a avut o medie de peste patru mese donate, cu un maximum de șapte mese/ utilizator.

Funcționalitatea ShareTheMeal este disponibilă pe foodpanda din octombrie 2020 și oferă posibilitatea utilizatorilor să contribuie direct la combaterea foametei în zonele vulnerabile ale lumii, precum Yemen sau Siria. După finalizarea unei comenzi în aplicație, ei pot sprijini inițiativa prin donarea echivalentului în bani a unei mese pentru o zi sau mai multe și pot opta pentru una dintre cele trei sume fixe: 2,4, 7,2 sau 16,8 lei. Donațiile sunt procesate de foodpanda și trimise către Programul Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite (WFP – World Food Programme).

Acțiunea a fost posibilă prin parteneriatul global dintre grupul Delivery Hero și aplicația de crowdfunding ShareTheMeal a Programului Alimentar Mondial al ONU. Inițial, acțiunea de donație a funcționat ca un proiect-pilot, dezvoltat și testat de echipa Delivery Hero în Cluj-Napoca. În toamna anului trecut, a fost extins și implementat și în alte țări din grupul Delivery Hero, precum Austria, Bulgaria, Norvegia sau Suedia, și va fi lansat pe mai multe piețe. Obiectivul Delivery Hero este să doneze valoarea a zece milioane de porții de mâncare, până la finalul anului.

“Suntem mândri că un număr mare dintre utilizatorii foodpanda s-a alăturat demersului nostru de a dona porții de mâncare prin ShareTheMeal. Ne mândrim și cu faptul că proiectul a fost inițial testat și dezvoltat de echipa Delivery Hero chiar în România, în Cluj-Napoca, iar datorită succesului înregistrat a ajuns să fie implementat și în alte țări din grup”, spune Andreea Petrișor, Managing Director foodpanda România. 

De la lansarea ShareTheMeal, în 2015, peste 4,7 milioane de oameni s-au alăturat inițiativei și au donat peste 100 de milioane de mese, echivalentul a 50 milioane de dolari, pentru acțiunile Programului Alimentar Mondial în întreaga lume. În 2020, Programul Alimentar Mondial al ONU a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace.

DESPRE FOODPANDA.RO

Este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România. Colaborează cu aproape 7000 de comercianți (restaurante și retaileri) din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu, Pitești, Târgu Mureș, Baia Mare, Bacău, Buzău, Brăila, Sebeș, Satu Mare, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Focșani, Târgoviște, Alba Iulia, Drobeta-Turnu Severin, Mioveni, Roman, Târgu Jiu, Deva, Bistrița, Botoșani, Suceava, Roman, Zalău, Slatina, Giurgiu și Tulcea.

De anul trecut, și-a extins serviciile în zona comerțului rapid și acoperă o gamă diversificată în afara livrării de mâncare și integrează în secțiunea Shops din platformă mii de produse disponibile pentru livrare imediată, de la zeci de parteneri din retailul alimentar și non-alimentar. foodpanda este parte a grupului Delivery Hero, una dintre cele mai mari platforme de comenzi și livrări de mâncare la nivel global și lider în ceea ce privește numărul restaurantelor partenere, utilizatori activi și volum de comenzi, în mai multe țări decât oricare dintre competitorii săi.

Articolul anterior

O companie din România, firma de project management a anului din regiunea de sud-est a Europei

Articolul următor

Peste două milioane de angajați din România vor avea acces gratuit, timp de o lună, la sute de cursuri de sport și relaxare

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share