Ford recrutează încă 1.700 de oameni în România, până la sfârșitul anului

Foto: Wales Online

Compania Ford a investit aproximativ 1,3 miliarde de euro în cei 11 ani de când a preluat fabrica de la Craiova.

Potrivit preşedintelui Ford România, Ian Pearson, compania a început recrutarea, până la finele anului, a 1.700 de oameni, ca parte a planurilor de creştere. Aceasta va aduce forţa de muncă totală la Ford Craiova la circa 6.200 de oameni.

“Cu siguranţă, recrutarea şi instruirea atâtor oameni va fi o provocare, astfel că pe termen scurt colaborăm cu autorităţile locale, cu Consiliului judeţean, dar şi cu primarii oraşelor şi satelor din jurul Craiovei, pentru a prezenta oportunităţile pentru joburile existente la Ford. Pe termen lung, am semnat contracte cu două licee locale, pentru a implementa un program educativ dual, din septembrie. O educaţie bună este o necesitate pentru o economie înfloritoare”, a declarat oficialul Ford, citat de Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Fabrica din Craiova a fost vizitată, astăzi, de premier şi de alți membri ai Guvernului, iar Ian Pearson le-a solicitat să-și respecte angajamentele legate de îmbunătățirea infrastructurii. “Infrastructura continuă să reprezinte un dezavantaj major pentru noi. În discuţiile noastre anterioare, am primit angajamente clare privind momentul finalizării tronsoanelor 1 şi 2 ale drumului expres Craiova-Piteşti, inclusiv cele două şosele de centură din jurul oraşelor Slatina şi Balş, şi calendarul de lucru pentru tronsoanele 3 şi 4. Am subliniat încă o dată Guvernului faptul că este foarte important să-şi îndeplinească aceste angajamente. În plus faţă de acest drum expres, am solicitat şi un calendar de lucru clar pentru autostrada Piteşti-Sibiu şi reabilitarea legăturilor feroviare Timişoara-Craiova şi Craiova-Calafat. Investiţiile noastre, în special noua investiţie în Craiova, se bazează pe angajamentele Guvernului de a aduce îmbunătăţiri importante infrastructurii de transport, şi ne angajăm să colaborăm în continuare cu Guvernul pentru a ne asigura că aceste modernizări de drum şi cale ferată sunt finalizate”, a declarat reprezentantul Ford.

Peste câteva zile, Ford va sărbători 11 ani de când a preluat fabrica de la Craiova. În această perioadă, a investit aproximativ 1,3 miliarde de euro pentru a dezvolta tehnologie de ultimă generaţie, atât pentru producţia de maşini, cât şi pentru cea de motoare. Compania americană pregătește o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro, anunţată anul trecut, pentru fabricarea unui al doilea vehicul la Craiova.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share