Francezul Félix Duchampt va reprezenta România la Jocurile Olimpice

Triatlonistul francez Félix-Pierre Duchampt, care a devenit și cetățean român, anul acesta, pe 9 martie, a primit derogare din partea Comitetului Internațional Olimpic (CIO) să reprezinte România la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo.

La solicitarea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Comitetul Executiv al CIO i-a acordat scutirea de la Regula 41 din Charta Olimpică, potrivit căreia un sportiv poate reprezenta o țară la Olimpiadă după o perioadă de așteptare de trei ani de la ultima participare sub culorile altei țări.

Aflat în poziție calificabilă pentru Tokyo 2020, Félix Duchampt a participat ultima dată sub culorile Franței în etapa de Cupa Mondială de la Miyazaki, din 10 noiembrie 2018, iar fără derogarea obținută de la CIO nu ar fi putut fi cooptat în echipa olimpică a României înainte de 10 noiembrie 2021.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Legitimat la CS Politehnica Cluj-Napoca, Félix își dorește să reprezinte România la Tokyo, dar nu ascunde că visul lui cel mare este de a concura pentru România în fața părinților, a familiei, a prietenilor săi, la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, orașul său natal.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Producătorul de camioane MAN ar putea concedia până la 9.500 de angajaţi

Articolul următor

Ministerul Sănătății vrea să angajeze peste 1.000 de medici și asistenți în școli, până la sfârșitul anului

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share