Fuziune în industria dezvoltatoare de jocuri video din România: Amber își unește forțele cu Scorpius Games

Amber va fuziona cu studioul independent de jocuri românesc Scorpius Games.

Echipa Scorpius Games va veni cu o experiență vastă în Unreal Engine (un motor grafic ce oferă o suită completă de instrumente de dezvoltare pentru dezvoltarea de jocuri video) și va permite celor de la Amber să-și consolideze expertiza ca studio dezvoltator de jocuri pe platforme multiple. Fuziunea are loc în contextul creșterii continue a Amber în industria jocurilor video. Luna trecută, studioul românesc a anunțat deschiderea unui nou birou în Mexic.

“Ne alăturăm oficial echipei talentate din Amber și vom dezvolta împreună titluri noi pentru PC și console, În ultimul an, am lucrat împreună la tehnologii avansate, bazate pe Unreal Engine, și suntem bucuroși să ducem această relație la nivelul următor”, spune Eugen Udrea, CEO Scorpius Games. “Integrarea studioului Scorpius Games are ca scop consolidarea poziției Amber ca nume de referință pentru dezvoltarea de jocuri pentru PC și console. Acest parteneriat ne dezvoltă expertiza tehnică și oferă Scorpius Games acces la capabilitățile noastre de producție. Vom continua să dezvoltăm noul lor joc video, PositronX”, arată Mihai Pohonțu, CEO Amber.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Prin această fuziune, Amber deține acum drepturile pentru PositronX, titlul Scorpius Games, un shooter Rogue-Like First Person cu o grafică detaliată, ce poate fi rejucat la infinit și le oferă jucătorilor un gameplay rapid și posibilitatea de a aborda fiecare nivel într-un mod creativ. Jocul este disponibil pe Steam prin Early Access, iar Amber va prelua și continua dezvoltarea și lansarea sa oficială.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

DESPRE AMBER

Înființată în 2013, în București, este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite. Oferă o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care a lucrat sau lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. A dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall, și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes, precum Sky: Children of Light și Gorogoa.  În 2018, a fost compania de software cu cea mai rapidă creștere din România, conform clasamentului Inc. 5000 Europe, și #463 dintre companiile europene. Are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles și Guadalajara.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share