Inspira Food își extinde liniile de business cu un nou concept, creat printr-un exercițiu unic de cercetare și inovație culinară, pentru a face mâncarea luată la pachet mai sănătoasă și mai sigură.
„Inspira”, noul brand de „pentru mai târziu”, a fost lansat după un an de cercetări și testări realizate de o echipă mixtă formată din bucătari chefi recunoscuți și specialiști în chimie și siguranță alimentară. Produsele au fost validate prin testări cu ajutorul angajaților, partenerilor și al unui grup de 500 de clienți ai Pagaia și Q‘s Inn.
Echipa de cercetare, coordonată de fondatorul grupului, a găsit formula prin care mâncarea luată la pachet să nu-și mai piardă proprietățile nutritive și senzoriale pe care le are când este proaspăt gătită. Zilnic, peste 6.000 de angajați din nordul Capitalei mănâncă micul dejun și masa de prânz la Pagaia și Q’s Inn. Peste 50 la sută iau la pachet mâncare pentru mai târziu sau pentru colegi. Mâncarea la pachet se comportă diferit, deoarece nu se menține la peste 62oC, cea caldă, sau sub 5oC, cea rece, așa cum este păstrată în vitrinele specializate.
Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”
„În acest interval de temperatură, se creează un mediu favorabil dezvoltării microorganismelor, ceea ce se poate întâmpla pe durata livrării. Această problemă de siguranță alimentară ne-a determinat să dezvoltăm linia Inspira, pentru a răspunde unei nevoi reale ale pieței și din responsabilitate față de clientul final. Am inovat noi tehnici ale procesului de pregătire și păstrare. De exemplu, preparate precum piureul sau mămăliga își pierd textura după răcire, iar noi am investit peste trei luni în cercetare și testare pentru ca ele să revină, după încălzire, la proprietățile senzoriale ale unui preparat proaspăt gătit”, declară George Dudună, fondator al grupului Inspira Food.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Spre deosebire de produsele preparate pentru a fi consumate imediat în Pagaia sau Q’s Inn, pentru linia Inspira, preparatele sunt gătite din aceleași ingrediente, iar apoi, cu ajutorul unor chillere profesionale, sunt răcite rapid prin monitorizarea temperaturii și ambalate în atmosferă protectoare, așa încât toate proprietățile nutriționale, senzoriale (gust, miros, textură) și de siguranță alimentară, să fie păstrate până la câteva zile, fără a fi nevoie de aditivi sau de conservanți suplimentari.
Ready-meal între două categorii
În România, piața de ready-meal este formată din două categorii de jucători. Din prima fac parte furnizorii care oferă opțiuni mass market și folosesc ingrediente ce le permit menținerea unor prețuri competitive, pentru a fi prezenți pe rafturile magazinelor. A doua categorie este cea de healthy food, formată din jucători de nișă, care propun opțiuni sănătoase, la prețuri mai ridicate, iar mulți vând doar online. Adesea, meniurile sunt limitate ca diversitate, iar o parte dintre jucători se poziționează pe o zonă de sprijin în diete.
Linia Inspira va ajunge la minimum 50 de variante din mai multe categorii, inclusiv produse vegetariene. În următoarea perioadă, produsele pot fi achiziționate din locațiile Pagaia și Q’s Inn, deoarece compania își dorește, în prima etapă, să obțină feedback zilnic din partea clienților, pentru ca apoi să deschidă noi canale de distribuție, inclusiv vendo și online. Pentru 2020, Grupul Inspira Food estimează venituri de peste cinci milioane de lei din linia Inspira.
DESPRE INSPIRA FOOD
Fondată în 2016, compania deține patru locații, Pagaia și Q’s Inn, în zona de nord a Capitalei, cu circa 6.000 de clienți pe zi și o echipă formată din 150 de profesioniști. Zilnic, chefi renumiți precum Orlando Zaharia, Florian Lazăr, Daniel Bârsan și mulți alți angajați pasionați sunt implicați de conducerea companiei în realizarea preparatelor. Inspira Food Group a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei, în creștere cu 110 la sută față de 2018.