Germanii de la Aldi își pregătesc intrarea în România și încep recrutarea managerilor

Retailerul german, care deține peste 10.000 de magazine în 18 țări, a în­ceput procesul de recrutare a echipei locale de mana­gement, pas ­ce marchează intenţia de a intra pe piaţa din România, afirmă surse de pe piaţă.

Potrivit specialiștilor, discounterul este pregătit să ofere salarii peste media pieței – un manager de expansiune poate câştiga peste 5.000 de euro, informează Mediafax. Salariile diferă însă între un manager român şi un expat. În cazul primului, compania ar trebui să plătească salarii raportate la ceilalţi jucători din acest sector, din România, pe când în cazul unui expat s-ar lua în calcul ţara lui de provenienţă şi venitul anterior.

Totuşi, intrarea oficială a grupului Aldi ar putea avea loc peste 3-5 ani sau chiar mai târziu. Prin comparaţie, Lidl a venit în România în 2002 şi abia după ce a făcut recrutările a început să cumpere terenuri. Oficial, germanii și-au făcut intrarea pe piață abia în 2011, când au inaugurat primele magazine. În 2015, cele peste 10.000 de magazine Aldi au generat vânzări de aproximativ 67 de miliarde de euro, iar numărul angajaților trecea de 163.000.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share