Germanii de la Phoenix au cumpărat grupul Farmexim

Distribuitorul farma german Phoenix a cumpărat grupul Farmexim, dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, format din farmaciile Help Net și distribuitorul Farmexim, într-o tranzacție estimată de ZF la 100 de milioane de euro.

Aceasta este a doua tranzacție de pe piața farma locală din ultima perioadă, după ce, la finele anului trecut, grupul A&D Pharma (farmaciile Sensiblu și distribuitorul Mediplus) a fost preluat de cehii de la Penta Investments. Help Net a avut afaceri de aproape 600 de milioane de lei în 2017 și a înregistrat o creștere cu circa opt la sută față de anul anterior.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În cinci ani, din 2012 până în 2017, afacerile Help Net au crescut cu 60 la sută. Numărul de farmacii din rețea a ajuns la 211. Farmexim a avut afaceri de 1,8 miliarde de lei în 2016. Phoenix are afaceri de peste 20 de miliarde de euro. Grupul este alcătuit din trei divizii – distribuție, retail și servicii farma. Compania este prezentă în 26 de țări, cu 34.000 de salariați. În total, Phoenix operează peste 2.000 de farmacii în 13 state din Europa.

Articolul anterior

E.ON: Echipa Energon - marele câştigător al competiţiei Energy Challenge 2018

Articolul următor

Ioana Arsenie, noul ambasador Elite Business Women la Bucureşti

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share