Grupul TeraPlast pregătește investiții de peste 20 milioane de euro

Cel mai mare producător român de materiale de construcții își continuă dezvoltarea și diversificarea portofoliului de business și pregătește investiții importante.

Pentru realizarea acestora, TeraPlast intenționează să depună proiecte pentru ajutor de stat prin Schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. Din valoarea totală a investițiilor, circa 52 la sută reprezintă contribuție proprie.

“România are nevoie de instrumente prin care să-și reducă dependența de importuri. Este păcat să continuăm să importăm produse pe care le putem fabrica în România. Companiile care își doresc să investească în domenii-cheie merită încurajate și sprijinite. Am demonstrat deja, cu investițiile realizate anul trecut, cu ajutor de stat, că putem să reducem importurile și să contribuim la echilibrarea balanței comerciale. Așteptăm lansarea programului, ca să putem depune proiectele. Ne bazăm pe susținerea și încrederea statului în companiile autohtone”, declară Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Proiectele pregătite de TeraPlast vizează extinderea capacității de producție a liniilor de business instalații și granule, în urma căreia va introduce pe piața din România o gamă nouă de granule pentru folii biodegradabile, și o extensie a portofoliului de țevi și fittinguri. Pentru aceste game de produse, mai mult de 90 la sută din piața din România reprezintă importuri. TeraPlast țintește și extinderea capacității de producție pentru fittinguri și țevi PVC multistrat pentru canalizări exterioare și are în plan și găsirea de noi piețe.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 2018, Grupul TeraPlast a primit acordurile de finanțare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investiții la Wetterbest, TeraPlast și TeraGlass. Valoarea totală a investițiilor a fost de peste 13 milioane de euro în extinderea capacității de producție. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit circa 6,2 milioane de euro. În primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 100,8 milioane de euro, în creștere cu 17 la sută față de primul semestru din 2019.

Articolul anterior

O cercetătoare din UBB, singura din România pe lista câștigătorilor granturilor Consiliului European al Cercetării, în 2020

Articolul următor

Șefa ANAF este noul președinte al Consiliului de Administrație al CEC Bank

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share