Holcim a primit undă verde pentru preluarea Somaco, o companie cu aproape 800 de angajați

Foto: Olympus Media

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Holcim (România) preia Somaco Grup Prefabricate.

Parte a grupului LafargeHolcim, Holcim (România) este specializată în producerea cimentului și betoanelor. Grupul LafargeHolcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcții – ciment, agregate, beton şi asfalt.

Grupul LafargeHolcim deține în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (Argeș) şi Aleşd (Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (Cluj), Roman (Iași) și București, 15 stații ecologice de betoane, trei staţii de agregate și două staţii de lianţi speciali. Somaco Grup Prefabricate operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton, în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău și Roman, și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud. Anul trecut, Somaco a avut un număr mediu de 762 de angajați.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share