HR Club, asociația profesioniștilor în resurse umane, lansează o platformă prin care conectează angajatorii cu liceele din România

Asociația profesioniștilor în resurse umane lansează platforma Joblandia, care facilitează accesul tinerilor la vizite în companii, mentorat, oportunități de angajare, învățare și acces direct la medii de muncă.

În perioada martie-iunie, în timpul programului Școala Altfel, liceenii pot vizita sediile companiilor din Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Giurgiu, Alba Iulia, Ploiești, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș, Covasna, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Roman, Pitești sau Satu Mare.

Companiile care și-au exprimat interesul de a se înscrie în platformă activează în banking, servicii de mobilitate, resurse umane, producție alimentară, retail, industria de automobile, petrol și gaze, asigurări, servicii profesionale, industria de electrocasnice sau de înfrumusețare.

22,4 la sută dintre tinerii de 16-24 ani nu frecventează nicio școală și nu au un loc de muncă (INS 2022), iar cel mult 50 la sută dintre studenții care încep o facultate o și finalizează. 75 la sută dintre liceeni nu au vizitat  niciodată o companie, pentru a se informa în vederea unei decizii de carieră (Pulse Survey HR Club 2022).

Platforma Joblandia

Joblandia propune trei etape prin care să faciliteze accesul elevilor la o mai bună înțelegere a pieței muncii. Prima este Săptămâna Joblandia – o alternativă practică de orientare profesională, prin care elevii merg în vizită la angajatori din mai multe orașe, în martie-iunie.

În viitor, platforma va dezvolta Experiența Joblandia (etapa în care proiectul își propune să ajute studenții să-și găsească un job sau stagii de practică pe perioada verii) și Biblioteca Virtuală Joblandia (un spațiu cu resurse, anunțuri de angajare și oportunități de practică pentru tineri).

“Ca experți în resurse umane, credem că este imperios necesar să aducem împreună elevii și companiile, viitorii lor angajatori. Ca să se cunoască, să-și cunoască reciproc nevoile, dar, cel mai important, ca să ajute generația de mâine să-și găsească locul într-o carieră pe placul său, lansăm Săptămâna Joblandia, un proiect ce facilitează accesul tinerilor la experiențe de învățare. Ne propunem ca vizitele să fie dinamice, interactive, elevii să-și poată lămuri curiozitățile, iar ele sunt doar primul pas. Experiența și Biblioteca Virtuală Joblandia vor oferi un set de experiențe menite să-i ajute pe tineri în viitoarea lor carieră”, spune Dana Cavaleru, director executiv HR Club.

HR Club susține proiectul cu fonduri, dar și cu resurse umane și expertiză profesională. Investiția totală în proiect trece de 100.000 de euro, din partea HR Club și a partenerilor strategici, printre care și BCR.

“Vrem să ascultăm mai mult și să fim în mijlocul comunității, cu proiectele de care comunitatea are mai multă nevoie. Pentru că Joblandia este despre deschidere și spirit practic în educație, sprijinim acest demers al comunității de HR din România. Investim în Joblandia nu doar resurse materiale, ci și energie, idei și suport strategic. Vrem să le arătăm tinerilor că are sens să ai o carieră acum, în România. Vrem să le dăm încredere că pot fi parte a soluției la marile provocări ale viitorului”, explică Andreea Voinea, HR Director BCR și președinte HR Club.

Cum se pot înscrie liceele

Profesorii sau coordonatorii de activități din licee pot înscrie grupuri de elevi în platformă aici. Orice liceu interesat se poate înscrie până la finalul lunii mai. Profesorii pot intra în platformă, iar odată înscriși, pot alege, împreună cu elevii, compania la care vor să meargă în vizită.

Cum se pot înscrie companiile

Companiile se pot înscrie încă pe Joblandia pentru a primi în vizită clase de elevi. Trebuie să completeze câteva date direct pe website și pot contacta echipa Joblandia în mod direct, pentru sprijin.

DESPRE HR CLUB

Este asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România. Înfiinţată în 2004, are misiunea de a încuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea şi promovarea celor mai bune practici în domeniu. Are peste 520 de membri individuali din peste 300 de organizaţii ce activează în principalele industrii din România. HR Club este membru al Asociaţiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) şi al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA).

DESPRE BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ

Membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital) şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si băncilor de locuinţe. Oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 321 de unități retail situate în majoritatea orașelor cu peste 10.000 de locuitori.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share