Iași: Admiterea 2017 la Medicină și Farmacie, de la A la Z

Senatul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” Iași a aprobat, luna aceasta, metodologia proprie pentru organizarea și desfășurarea concursului de admitere de anul viitor.

În urma consultărilor cu cadrele didactice din Comisia de Admitere și cu profesorii de biologie, fizică și chimie din liceele din Iași și din Moldova, care au vizitat Universitatea în acest an, conducerea UMF Iași va restrânge numărul de manuale din bibliografie. Pentru fiecare materie de concurs, va fi ales un singur manual. La admiterea de anul viitor, va fi menținută ponderea mediei la bacalaureat. Media finală este formată din nota la teza scrisă (90 la sută) și media la bacalaureat (10 la sută).

Examenul de admitere va consta în teste grilă:

  • pentru Medicină și Medicină Dentară: Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) (obligatoriu) și Chimie Organică sau Fizică (la alegere);
  • pentru Farmacie: Chimie Organică (obligatoriu) și Biologie Vegetală sau Biologie clasa a XI-a (la alegere);
  • pentru Asistență Medicală Generală, Tehnică dentară, Nutriție și dietetică: la alegere între Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie organică;
  • pentru Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare: Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului);
  • pentru Bioinginerie: la alegere între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului).

În stabilirea numărului de întrebări dintr-un caiet de teză, la specializările la care există o disciplină de concurs obligatorie și una la alegere, 60 la sută dintre întrebări vor fi din disciplina obligatorie, iar 40 la sută din disciplina la alegere. Întrebările pot fi de tip complement simplu sau complement multiplu. Testele publicate sunt orientative, iar teza de concurs va cuprinde și teste la prima vedere. Ponderea acestora va fi stabilită ulterior. Va fi menținută durata tezei de trei ore, într-o singură zi. Tematica și bibliografia pentru admitere pot fi consultate aici. Metodologia de concurs va fi afișată cu minimum șase luni luni înainte.

Articolul anterior

Metro Accelerator: zece startup-uri pot primi investiții de 120.000 de euro

Articolul următor

Schimbarea e bună. Când și de ce e nevoie de rebranding

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share