IKEA investește 80 de milioane de euro în cel de-al doilea magazin din România

Foto: Leon Vidić / Delo

Magazinul IKEA de pe bulevardul Theodor Pallady va fi construit de antreprenorul general Bog’Art.

Pentru a alege constructorul magazinului, IKEA a inițiat un proces de pre-calificare, ce a implicat peste 250 de companii și furnizori. Pentru licitație s-au precalificat 19 companii de construcții și, după patru runde de negocieri, au rămas doi dintre cei mai competitivi ofertanți. IKEA a luat în calcul abilitatea de a finaliza proiectul la timp, echipa, managementul, colaborările anterioare, stabilitatea financiară din ultimii cinci ani, cea mai bună soluție tehnică de calitate, prețul competitiv, dar și referințele contractantului și îndeplinirea condițiilor și cerințelor IKEA, care se referă și la dezvoltarea sustenabilă și la modul responsabil și etic de a face afaceri.

Lucrările vor începe imediat ce vor fi îndeplinite toate condițiile pentru construcție. În acest moment, obiectivul este deschiderea magazinului înainte de finalul anului 2018. “Suntem cu un pas mai aproape de începerea construcției și de deschiderea celui de-al doilea magazin IKEA din București. În această săptămână am obținut Autorizația de Construire pentru amenajare și sistematizare teren și împrejmuire provizorie, emisă de Primăria Sectorului 3. Am obținut deja 24 de avize și acorduri și așteptăm obținerea ultimelor două avize necesare: unul din partea Direcției Administrației Domeniului Public Sector 3 și altul de la Brigada de Poliție Rutieră. După emiterea acestora, documentația pentru obținerea Autorizației de Construire a magazinului va fi depusă”, declară Vladislav Lalić, Property and Expansion Manager IKEA South-East Europe.

Cel de-al doilea magazin IKEA din București va avea o suprafață de peste 37.000 de metri pătrați și va angaja în jur de 300 de persoane. Recrutarea angajaților este planificată să înceapă cu circa un an înainte de deschiderea magazinului, așa cum se întâmplă de obicei în cazul proiectelor IKEA similare. Contractorii selectați vor începe construcția imediat ce vor fi obținute toate autorizațiile necesare, iar încheierea construcției este planificată să aibă loc într-un an de la începerea efectivă a acesteia.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share