În 2020, Gebrüder Weiss a plantat cel puțin un copac pentru fiecare angajat al său

Anul acesta, filiala din România a uneia dintre principalele companii de transporturi și logistică pe plan global a participat la două dintre proiectele Asociației EcoAssist – inițiativa Plantăm fapte bune în România – şi a asigurat plantarea a peste 2.000 de puieţi.

La ediția de toamnă organizată de Plantăm fapte bune în România, Gebrüder Weiss a susţinut plantarea a 670 de puieți în Gălbinași, din jud. Buzău, și Mischii, jud. Dolj. Angajații nu au putut participa direct la plantare din cauza restricțiilor sanitare, însă compania a asigurat cel puțin un copac pentru fiecare dintre ei. Echipa şi-a dorit să aibă un aport şi mai mare, iar licitația internă a cărților donate de unul dintre angajați a făcut posibil ca numărul total al puieţilor oferiţi de Gebrüder Weiss să fie cu 40 la sută mai mare, până la 950.

În primăvară, Gebrüder Weiss a susținut plantarea a peste 1.100 de puieți în Comana, jud. Giurgiu. Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a încheiat cel mai bun an de împădurire, din perspectiva numărului de puieți plantați – peste jumătate de milion.

“Ne numărăm printre cei mai importanți jucători în domeniul transporturilor din România, iar sustenabilitatea este printre valorile fundamentale ale Gebrüder Weiss. Prin acţiuni precum optimizarea rutelor şi încărcăturilor, suntem atenţi să ne reducem impactul asupra mediului. În România, ne-am propus să avem şi un impact pe termen lung, iar partenerii noștri de la Plantăm fapte bune în România ne-au oferit mijlocul excelent de a face acest lucru prin proiectele lor de împădurire”, declară Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România.

În cei zece ani de activitate, echipa Pantăm fapte bune în România a plantat peste 1,5 milioane de puieți și a pus bazele propriei pepeniere. Gebrüder Weiss a susținut-o atât prin plantarea de puieți, cât și prin donarea unui container util pepinierei, pentru securizarea obiectelor necesare lucrărilor. Un container naval de 7,5 metri lungime, care nu mai îndeplinea condițiile de siguranță pentru a transporta mărfuri pe distanțe de mii de kilometri, și-a început a doua tinerețe: participă acum la un proiect eco.

DESPRE GEBRÜDER WEISS

Prezentă în România din 1994, se bazează pe o infrastructură națională cu nouă hub-uri logistice, situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța, Oradea și Craiova. Oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim. Din 2018, a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo – Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking. Terminalul deservește întreaga țară. La începutul anului trecut, Gebrüder Weiss a lansat platforma ETA (Estimated Time of Arrival), prin care clienții companiei pot urmări procesul de expediere online, inclusiv timpul estimat de sosire a comenzilor. Gebrüder Weiss oferă acest serviciu digital pentru transportul de marfă în regim de grupaj în toate locurile unde compania efectuează livrarea finală.

Articolul anterior

Un veteran din armata americană, noul director de resurse umane la Vertiv

Articolul următor

Firma de avocatură CMS România are un nou Tax Director

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share