În ce oraș s-ar muta tinerii din România, pentru un job

Cluj-Napoca se află pe primul loc într-un top al preferințelor tinerilor de a se muta într-un alt oraș, pentru un loc de muncă. Concluzia este dată de sondajul de opinie realizat în această primăvară de Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din România.

Preferințele celor chestionați în ceea ce privește orașele din România, în care ar fi dispuși să se mute pentru un job, sunt clare: pe primul loc este Cluj-Napoca (46 la sută dintre respondenți l-ar alege), urmat la mare distanță de București (17 la sută), Sibiu (opt la sută), Brașov (7,5 la sută), Timișoara (5,9 la sută). Pe ultimele locuri se situează Oradea, Iași, Târgu Mureș, Alba Iulia, Constanța și Arad.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Participanții la sondajul TdC au fost întrebați și ce i-ar motiva să se mute pentru un loc de muncă într-o altă localitate. 77 la sută consideră că locul de muncă trebuie să fie în domeniul lor de interes, 67 la sută doresc posibilități de promovare, 55 la sută consideră un salariu mai mare drept criteriu definitoriu care i-ar determina să se reloce, iar 47 la sută doresc și locuință de serviciu.

Când vine vorba de beneficiile oferite de angajator, pe lângă cele salariale, cele mai importante sunt concediul plătit în străinătate, asigurare de sănătate privată, sală de relaxare la birou, posibilitatea de a lucra de la distanță, transport asigurat sau decontarea costurilor, abonament la sala de sport și posibilitatea de a cumpăra acțiuni la firma respectivă. Pentru 76 la sută dintre respondenți, nu contează unde se angajează, cât timp li se oferă un salariu mai mare. Pentru 51 la sută dintre cei chestionați, este mai important prestigiul locului de muncă decât salariul.

Când vine vorba de ore suplimentare petrecute la birou, 57 la sută ar accepta acest lucru dacă i-ar ajuta în dezvoltarea personală, iar 39 la sută pentru recompensă financiară. Doar patru la sută ar rămâne peste program, pe motiv că “așa se face”.

Sondajul a fost realizat de Târgul de Cariere, între 9 martie și 3 mai, în Iași, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea și Alba Iulia, orașe unde s-a desfășurat evenimentul de recrutare în această primăvară, pe un eșantion de 1.926 de persoane. Târgul de Cariere, ediția primăvară 2018, a adunat peste 350 de standuri de angajatori. La evenimentele de recrutare au participat 22.000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă. Companiile au strâns peste 11.600 de CV-uri. Târgul de Cariere se desfășoară, de 12 ani, în mai multe orașe din România, dar și în Chișinău.

Articolul anterior

Tiberiu Ușeriu "atacă" Everestul

Articolul următor

Nordic Food trece la a doua generație de management, după 25 de ani

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share