Inteva angajează cel puțin 100 de oameni în noua fabrică din Oradea

Inteva Products, LLC, unul dintre cei mai importanți furnizori de componente auto, la nivel global, a inaugurat, la începutul acestei luni, cea de-a doua unitate de producție din România.

Fabrica din Oradea produce componente pentru sistemele de acoperișuri auto, pentru companii din Europa. Celor 150 de angajați li se vor adăuga, în lunile următoare, cel puțin 100. Planul managementului Inteva este să ajungă la 300 de salariați, până la sfârșitul anului viitor. “Suntem interesați să recrutăm mai mulți ingineri din această zonă, dar și tineri talentați, care se pregătesc în liceele și facultățile locale“, anunță Lon Offenbacher, președinte, CEO și fondator al companiei originare din Troy, Michigan.

Este a doua unitate de producție a companiei americane, în județul Bihor, iar investiţia se ridică la cinci milioane de euro. “Este un privilegiu să sărbătorim inaugurarea noii fabrici Inteva din Oradea. România este o locație ideală pentru business-ul nostru, prin poziția sa, în apropierea unei baze de clienți și furnizori aflați în continuă expansiune. Suntem mulțumiți că dezvoltarea companiei noastre ne-a permis să deschidem încă o locație în România și ne propunem să creștem și de acum încolo”, declară Lon Offenbacher.

De la inaugurarea sa, în 2008, Inteva s-a extins continuu în Europa Centrală și de Est. Astăzi deține fabrici în Salonta, unde este prezentă de nouă ani, Lozorno (Slovacia), Poznan (Polonia) și Rychnov (Cehia), ultima deschisă chiar luna trecută. “Au găsit aici un climat de afaceri bun. Cu siguranță a contat faptul că suntem foarte aproape de graniță. Practic, suntem la câțiva kilometri de autostrăzi”, explică Laurențiu Porțan, managerul Inteva Oradea.

Pe lângă unitățile din Oradea și Rychnov, Inteva a inaugurat, în acest an, și o fabrică în China, la Wuhan. De asemenea, centrul tehnic din orașul german Wupperthal, care deserveşte clienţi precum Daimler, Volkswagen şi BMW, va fi mutat în Solingen, într-un complex mai spaţios. În acest moment, Inteva are mai mult de 15.000 de angajați, în peste 50 de fabrici din 18 țări – Brazilia, Canada, China, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, India, Japonia, Coreea de Sud, Mexic, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Spania și SUA.

Articolul anterior

slate.fr: "Tocilarii" români din IT se școlesc după model francez

Articolul următor

De ce pierd companiile oamenii talentați​

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share