Iulia Motoc va preda la Academia de Drept Internaţional de la Haga

Judecătoarea Iulia Motoc este primul profesor român invitat să predea la Academia de Drept Internaţional de la Haga, după căderea comunismului.

Fost judecător la Curtea Constituţională a României, Iulia Motoc este judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi profesor la Universitatea din Bucureşti.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. Doctor în drept al Universităţii Paul Cézanne, Aix-Marseille, şi doctor în filozofie al Universităţii din Bucureşti, este profesor universitar și a fost membru al Comitetului pentru Drepturile Omului (ONU) și director al Masterului European al Drepturilor Omului (Veneţia).

Autoare a numeroase cărţi şi studii publicate în volume colective, a predat la Institutul European de la Florenţa, la NYU School of Law şi la universităţile Yale, Tokyo, Antwerp şi Miami. A fost sau este membru în numeroase boarduri academice, printre care Societatea Europeană de Drept Internaţional, Facultatea de Drept din Melbourne, Comisia Internaţională a Juriştilor și Institutul TMC Asser (Haga), expert în drepturile omului pentru Consiliul Europei, Uniunea Europeană şi ONU, preşedinte al Subcomisiei pentru Drepturile Omului (ONU), raportor special al Naţiunilor Unite și preşedinte al Grupului de lucru pentru administrarea justiţiei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share