Porsche Engineering deschide al doilea centru de cercetare și dezvoltare în România

Furnizorul german de servicii tehnologice, deținut integral de Porsche, a ales Timișoara pentru a deschide un nou centru de cercetare și dezvoltare.

Cu noul sediu de cercetare și dezvoltare din Timișoara, Porsche Engineering își extinde rețeaua de centre de inovare pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului. Noua locație extinde și completează activitatea desfășurată de Porsche la celălalt sediu din România, la Cluj-Napoca. Inaugurată în 2016, acesta are 250 de angajați, care lucrează la proiecte auto de înaltă tehnologie.

La Timișoara, compania își propune să angajeze în jur de 50 de persoane, în 2021, și are ca obiectiv pe termen mediu să ajungă la 200 de specialiști. Plănuiește să angajeze în principal experți în dezvoltare și testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte din domeniul auto. Ei se vor concentra pe tendințe precum funcțiile de conducere extrem de automatizate, învățarea automată, gestionarea virtuală a energiei și caroseria și cabina de pilotaj inteligente.

“La Porsche Engineering, în România, combinăm cele mai noi tehnologii din domeniul dezvoltării de software și funcții cu expertiza în domeniul auto – pentru a face mașinile mai inteligente, mai ușor de utilizat și mai eficiente. Dezvoltăm noi funcții și caracteristici pentru mărci unice, valorificând cele mai noi tehnologii și urmărindu-ne ideile de la concept la produsul final. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru companiile auto care operează în România și a fost unul dintre punctele-cheie care au atras mari talente în organizația noastră”, explică Marius Mihailovici, director general Porsche Engineering România.

Locația de la Timișoara va servi ca o altă piatră de temelie în rețeaua globală de inovare a Porsche Engineering, care se întinde de la locațiile din Germania, Cehia și unitatea de testare Nardò, din Italia, până în Shanghai, China. Apropierea de universități de primă clasă joacă un rol vital în strategia de inovare. Cu mai multe universități tehnice, Timișoara oferă oportunități atât din punct de vedere al angajării, cât și al dezvoltării, consideră conducerea Porsche Engineering. Compania are în plan să se conecteze cu Universitatea Politehnică Timișoara și Universitatea de Vest, pentru proiecte comune din mediul academic.

DESPRE PORSCHE ENGINEERING GROUP GmbH

Este o filială a Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, care dezvoltă pentru clienții săi vehiculele inteligente și conectate ale viitorului – inclusiv funcții și software. Circa 1.500 de ingineri și dezvoltatori de software se dedică celor mai noi tehnologii, de exemplu în domeniile funcțiilor de conducere extrem de automatizate, e-mobility și sisteme de înaltă tensiune, conectivitate și inteligență artificială. Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, este o filială deținută integral de Porsche Engineering Group GmbH.

Articolul anterior

Adela Jansen va coordona Coaliţia pentru Dezvoltarea României, din iulie

Articolul următor

Iulia Motoc va preda la Academia de Drept Internaţional de la Haga

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share