Jaguar va produce noul model Land Rover Defender în Slovacia

Constructorul auto britanic Jaguar Land Rover a decis să producă noul său model 4×4 Land Rover Defender la o uzină din Slovacia, în ideea de a face loc pentru producţia unor noi modele la uzina sa din Marea Britanie, transmit Reuters şi AFP.

Modelul Land Rover Defender va fi dezvăluit oficial, în a doua parte a acestui an, de Jaguar Land Rover, companie controlată de grupul Tata Motors din India. Acesta este al doilea model de automobil Land Rover, după Land Rover Discovery, ce va fi produs la uzina de la Nitra, inaugurată în octombrie 2018.

Uzina are o capacitate de producţie de 150.000 de vehicule pe an, însă Jaguar Land Rover (JLR) are ambiţia de a produce 300.000 de vehicule pe an, în Slovacia, informează Agerpres. “Această decizie este în paralel cu planurile privind investiţii semnificative la uzina de la Solihull (Marea Britanie), pentru a sprijini producţia următoarei generaţii de modele Range Rover şi Land Rover”, a anunțat compania.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Nimic nu indică faptul că JLR a luat această decizie cu privire la Land Rover Defender din cauza Brexit, a cărui dată a fost prelungită pentru sfârşitul lunii octombrie, dar care provoacă îngrijorări la vârful industriei auto din Marea Britanie. Producătorii auto se tem că în cazul unei ieşiri dezordonate ale Marii Britanii din Uniunea Europeană, se vor confrunta cu întârzieri în aprovizionarea cu componente, noi controale vamale şi un tarif de până la zece la sută pentru autovehicule finalizate.

Împreună, producătorii JLR, Mini, Rolls-Royce şi Vauxhall au asamblat 750.000 dintre cele 1,52 milioane autovehicule produse anul trecut în Marea Britanie.

Articolul anterior

Bucureștiul devine capitala tehnologiei blockchain, în iunie

Articolul următor

Viceguvernatorul BNR, noul reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share